Foto: DELFI/LETA

Latvijas Radio Ziņu dienesta vadītājs Uģis Lībietis otrdienas rītu iesāka ar publisku rājienu Valsts prezidentam - viņam esot jāskatās, kur iet. Tvītā vietnē "X" Lībietis skaidroja, ka teju vai uzbraucis Edgaram Rinkēvičam un viņa miessargiem. Atgadījums noticis pie gājēju pārejas, Lībietis knapi spējis nobremzēt. Rinkēvičs nepalika atbildi parādā, un viņa tvīts savukārt sajūsmināja daudzus tviterlietotājus.

"Šodien uz gājēju pārejas īpaši piebremzēju, lai nenobrauktu purngalus Edgaram Rinkēvičam un viņa miesassargiem! Prezidenta kungs, pirms ielas šķērsošanas pa kreisi un pa labi tāpat jāpaskatās! Arī miesassargiem," ceļu satiksmes noteikumus atgādināja žurnālists Lībietis.

Kā jau ierasts, Latvijas prezidents ir itin viegli sasniedzams sociālajos tīklos, tāpēc arī atbildi Lībietim nelika ilgi gaidīt. Rinkēvičs lietai piegāja no humorīgās puses, publiskojot Lībieša pārmetumus ar lakonisku un smalku komentāru: "Es jau sen gribēju to pateikt: prese man cenšas uzbraukt."

Abu kungu sekotāji vietnē "X" nu lauž šķēpus un vienlaikus smaida par situāciju. Proti, kāpēc gan Lībietis bremzējis īsi pirms "Rinkēviča purngaliem", ja reiz priekšā redzama gājēju pāreja? To pieklātos darīt savlaicīgāk. Savukārt citi analizē prezidenta miesassargu modrību, sak, kas tie par miesassargiem, ja apsargājamo cilvēku var teju nobraukt.

Atgādinām, ka "Delfi TV" raidījumā "Spried ar Delfi" nesen viesojās drošas braukšanas pazinējs Pauls Timrots, kurš analizēja pārgalvīgo braucēju psiholoģisko portretu. Timrots nācis pie secinājuma, ka ceļu satiksmes noteikumus lielākoties pārkāpj dziļi nelaimīgi cilvēki, kuri turklāt ir arī dusmīgi. Viss raidījums noskatāms šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!