"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas klubu treneru aptaujā par decembra spēlētāju atzīts 28 gadus vecais "Jūrmala/Fēnikss" kapteinis un saspēles vadītājs Edgars Jeromanovs, kurš komandai palīdzēja uzvarēt visās piecās LBL spēlēs, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Viņš vidēji katrā spēlē laukumā pavadīja 26 minūtes 45 sekundes, gūstot 9,6 punktus, izdarot 4,2 rezultatīvās piespēles, izcīnot 4,2 atlēkušās bumbas un dodot statistikas skaitļos nenovērtējamu ieguldījumu komandas spēlē.

"Patīkams pārsteigums, bet noteikti uzraksti, ka šī balva ir visas komandas nopelns! Statistikai īpaši nesekoju, kā individuāli veiksmīga prātā palikusi tikai spēle Liepājā. Taču vislielākais prieks par to, ka labi klājas visai komandai. Gan Latvijā, gan pēdējos mačos Baltijas līgā, kur pēdējā laikā esam uzvarējuši Somijas un Igaunijas čempionus. Progresējam – tas jau pats galvenais," atzina pats basketbolists.

"Jūrmala/Fēnikss" šobrīd ir "Aldaris" LBL kopvērtējuma otrajā vietā, bet Jeromanovs norāda, ka komandā nav eiforijas: "Mēs ar abām kājām joprojām stāvam uz zemes. Jā, bilance ir ļoti laba, bet skaidrs, ka uz LBL vidējā fona neesam favorīti, kuri var uzvarēt arī sliktā dienā. No mums neviens īpaši nebaidās un jābūt gataviem, ka turpmāk pretinieki būs īpaši motivēti. Mūsu ieroči – cīņasspars, saliedētība, spēles disciplīnas ievērošana. Centīsimies nezaudēt uzņemto ritmu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!