Foto: DELFI

Grūtu panākumu "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē trešdien guva "Jūrmala"/"Fēnikss" spēlētāji, kas ar 63:60 (15:10, 15:18, 13:12, 20:20) viesos apspēlēja turnīra pastarīti "Saldus".

Četras ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 51:51, tomēr turpinājumā septiņus punktus pēc kārtas guva jūrmalnieki un atspēlēties mājiniekiem vairs neizdevās.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 15 punktiem bija Edgars Jeromanovs, bet "Saldus" vienībā ar 14 punktiem atzīmējās Roberts Freimanis.

Ar šo maču "Jūrmala"/"Fēnikss" pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, lai gan vēl tikai janvārī pārtūka šīs komandas 12 uzvaru sērija.

Abas komandas iepriekš šajā sezonā bija tikušās divas reizes. Pagājušā gada oktobrī jūrmalnieki uzvarēja ar 83:62, savukārt decembrī jau sīvākā cīņā "Saldus" tika pieveikta ar 70:66.

Turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas valsts čempione "Ventspils", kurai ir 12 uzvaras 14 spēlēs, bet tai ar 18 panākumiem 23 mačos seko "Liepāja"/"Triobet", bet tuvu blakus ar septiņiem panākumiem deviņās cīņās ir "VEF Rīga" komanda. "Jūrmala"/"Fēnikss" ar 15 uzvarām 23 cīņās joprojām stabili ir ceturtā. Piektajā vietā atrodas "Jēkabpils" ar 13 uzvarām 24 spēlēs, bet "Barons"/LDz basketbolistiem 12 panākumi 23 cīņās.

"Jelgava" ar desmit uzvarām 23 mačos atrodama septītajā vietā, apsteidzot "Valmieru", kuras rēķinā ir astoņi panākumi. Tikmēr "Latvijas Universitātes" un "Saldus" rēķinā ir attiecīgi piecas un četras uzvaras.

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, kuru iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", šīs sezonas LBL turnīrā tā arī neiesaistīsies, jo komandai joprojām nav atrasts sponsors. Sākotnēji ieplānoto divu apļu vietā tā no janvāra cerēja sacensties vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies četras reizes. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika "Jēkabpils" basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!