Foto: Reuters/Scanpix

Šīs sezonas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vērtīgākais spēlētājs Stīvens Karijs ceturtdien izcēlās ar 33 punktiem, palīdzot Goldensteitas "Warriors" komandai gūt otro panākumu Rietumu konferences finālsērijas spēlēs.

Aizvadītajā mačā "Warriors" savā laukumā ar rezultātu 99:98 (36:28, 19:27, 22:20, 22:23) pieveica Hjūstonas "Rockets" vienību.

Otrajā ceturtdaļā "Rockets" vienība bija nokļuvusi iedzinējos ar 17 punktiem, bet atspēlējās un pusminūti pirms pamatlaika beigām jau zaudēja tikai ar vienu punktu, tomēr Džeimss Hārdens pazaudēja bumbu, nespējot izpildīt metienu, kas varēja atnest uzvaru.

Uzvarētājiem Karijam ar 14 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un pieciem blokiem piebalsoja austrālietis Endrjū Bogots.

Savukārt "Rockets" līderis Hārdens izcēlās ar 38 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām un deviņām rezultatīvām piespēlēm, bet Dvaits Hovards, kurš iepriekšējo maču nespēja pabeigt traumas dēļ, šoreiz atgriezās ar pilnu sparu, gūstot 19 punktus un izcīnot 17 bumbas zem groziem.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Warriors" komanda izvirzījusies vadībā ar 2-0.

Hjūstonas "Rockets" komanda NBA izslēgšanas spēļu pusfinālu sasniegusi pirmoreiz kopš 1997.gada, bet "Warriors" Rietumu konferences finālā spēlē pirmo reizi kopš 1976.gada.

Austrumu konferences finālsērijā Klīvlendas "Cavaliers" ar rezultātu 1-0 atrodas vadībā pret Atlantas "Hawks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!