Foto: LETA
Horvātijas sieviešu basketbola izlasei pirms gaidāmā Eiropas čempionāta nav izdevies laicīgi naturalizēt spēcīgo amerikānieti Šavonti Zelū.

Vēl 2010./11.gada sezonā Zelū pārstāvēja Latvijas komandu "TTT Rīga", bet pēc tam viņa kļuvusi par titulētu spēlētāju, jo Eiropā, piemēram, pērn ar Turcijas vienību Stambulas "Galatasaray", triumfēja FIBA Eirolīgā.

Savukārt Ziemeļamerikā 2013.gadā viņa tika atzīta par Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) visvairāk progresējušo spēlētāju.

Horvātijai trešdien bija pēdējā diena, kad pieteikt Zelū turnīram, tomēr nav izdevies pabeigt visus papīru darbus. Jau iepriekš bija zināms, ka komandai nepalīdzēs arī citas aizsardzības spēlētājas Ana Lelasa un Antonija Mišura.

Kā, atsaucoties uz nacionālo raidsabiedrību HRT, vēsta portāls "lovewomensbasketball.com", Horvātija neizsauks Mateju Vrdoljaku, kura iepriekš tika minēta kā potenciālā Zelū aizvietotāja, bet Eiropas čempionātā, kas sāksies jau ceturtdien, piedalīsies ar 11 spēlētājām.

Horvātija Eiropas čempionātā sacentīsies C apakšgrupā, spēkojoties ar Krieviju, Latviju, Lielbritāniju un Serbiju.

Savā pirmajā mačā Horvātija ceturtdien sacentīsies ar Krieviju, bet jau piektdien tai pretim stāsies Latvijas valstsvienība.

Horvātija Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalīsies piekto reizi vēsturē. Līdz šim augstāko rezultātu tā sasniedza 2011.gadā, izcīnot piekto vietu, kas vēlāk ļāva iekļūt 2012.gada Londonas olimpisko spēļu dalībnieku vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!