Foto: Reuters/Scanpix

Goldesnteitas "Warriors" komanda ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu fināla ceturtajā spēlē izbraukumā ar 103:82 (31:24, 23:18, 22:28, 27:12) pieveica Klīvlendas "Cavaliers", panākot izlīdzinājumu sērijā.

Tādejādi pēc šī mača rezultāts sērijā līdz četrām uzvarām kļuvis 2-2.

"Warriors" drošu pārsvaru ieguva otrās ceturtdaļas laikā, atraujoties līdz 14 punktiem (48:34), taču otrā puslaika sākumā Klīvlendas klubam izdevās deficītu samazināt un atkal iesaistīties cīņā par uzvaru. Tiesa, noslēdzošajā ceturksnī viesiem izdevās demonstrēt ļoti pārliecinošu sniegumu, kas ļāva tikt pie droša panākuma un panākt izlīdzinājumu sērijā.

Uzvarētāju sastāvā teicamu sniegumu demonstrēja Andrē Igudala, kurš guva 22 punktus, bet tikpat punktus iemeta arī Stīvens Karijs.

Tikmēr "Cavaliers" komandā ar 28 punktiem un desmit bumbām zem groziem izcēlās Timofejs Mozgovs, kamēr 20 punkti un 12 atlēkušās bumbas Lebronam Džeimsam.

Šīs sērijas sestais mačs notiks svētdien "Warriors" laukumā.

Kā zināms, "Warriors" komanda līgas finālu sasniegusi pirmoreiz kopš 1975.gada.

Savukārt Klīvlendas kluba līderim Džeimsam šis ir jau piektais fināls pēc kārtas, tomēr iepriekšējās četras reizes viņš to sasniedza ar Maiami "Heat" vienību.

Pēdējais ievērības cienīgais tituls kādai no Klīvlendas sporta komandām bija 1964.gadā, kad "Browns" izcīnīja Nacionālās futbola līgas (NFL) čempiones godu.


"Cavaliers" komanda līdz šim iepriekšējo reizi NBA finālā piedalījusies 2007.gadā, kad piekāpās Sanantonio "Spurs".

Pērn par NBA čempioniem tika kronēti "Spurs", kas finālā ar 4-1 pieveica "Heat".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!