Foto: Reuters/Scanpix

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempioniem un Lerija O'Braiena trofejas ieguvējiem otrdien kļuva Goldensteitas "Warriors" komanda.

Finālsērijas sestajā spēlē "Warriors" ar rezultātu 105:97 (28:15, 17:28, 28:18, 32:36) izbraukumā pārspēja Klīvlendas "Cavaliers", sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-2.

"Warriors" komandas labā pa 25 punktiem guva Stefans Karijs un Andrē Igudala, kurš tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju, bet 16 punktus, 11 bumbas zem groziem un 10 rezultatīvas piespēles pievienoja Dreimons Grīns. "Cavaliers" komandai 32 punktus sameta Lebrons Džeimss, kura kontā arī 18 atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles. 19 un 17 punktus pievienoja Dž.R Smis un Timofejs Mozgovs, kuram arī 12 atlēkušās bumbas.

Spēle iesākās līdzīgā cīņā, pēc pirmajām sešām nospēlētajām minūtēm rezultātam esot 8:8, taču turpinājumā vadību pārņēma "Warriors", kas līdz pirmās ceturtdaļas beigām ieguva 13 punktu pārsvaru (28:15). "Cavaliers" otro ceturtdaļu iesāka ar diviem trim punktu gājieniem un izrāvienu 12:4. Lai arī turpinājumā cīņas gaita atkal izlīdzinājās, pirmā puslaika pēdējās minūtes Džeimss un Tristans Tompsons kopā guva desmit punktus un panāca rezultātu 43:45.

Timofejs Mozgovs otrā puslaika pirmajā uzbrukumā rezultātu izlīdzināja, bet Tompsons izvirzīja vadībā "Cavaliers". Nākamajās minūtēs notikumus laukumā atkal diktēja "Warriors", realizējot trīs tālmetienus pēc kārtas. Vēlāk viesu komanda atkal bija atjaunojusi 14 punktu pārsvaru, veiksmīgi spēlē no rezervistu soliņa iesaistoties Šonam Livingstonam un Festusam Ezili. "Warriors" vairākas reizes skaisti izspēlēja uzbrukumus, kas noslēdzās ar bumbas triecieniem grozā no augšas. Cīņas gaita ceturtdaļā vairs nemainījās – 73:61.

Pēdējā ceturtdaļa iesākās ar veiksmīgu "Warriors" uzbrukumu, kam sekoja Klīvlendas komandas 7:0 izrāviens. Rezultāts 68:75 tika panākts pēc Džeimsa pārtvertās bumbas un bumbas trieciena grozā no augšas. Karijs pēc minūtes pārtraukuma pretinieku izrāvienu apturēja ar tālmetienu. Turpmākajās epizodēs laukumā bija ātra un aizraujoša cīņa, kurā komandas apmainījās ar bumbas triecieniem grozā un tālmetieniem. Ātrā spēle parocīgāka tomēr bija "Warriors" komandai, kas atkal bija vadībā ar 14 punktu pārsvaru (89:75). Nākamajās epizodēs "Cavaliers" neizdevās samazināt deficītu, un viņiem palika arvien mazāk laika, lai atspēlētos. Tomēr mājinieki cīnījās un deldēja deficītu. Dž.R. Smits ar diviem tālmetieniem pēdējā minūtē spēja panākt 97:101, tomēr Klīvlendai bija par maz laika, lai atspēlētos. "Warriors" fantastisko sezonu noslēdza ar čempionu titulu.

Šis "Warriors" komandai ir ceturtais NBA čempionu tituls un pirmais kopš 1975.gada. Komanda kopš laika arī nebija spēlējusi NBA finālos.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!