Foto: Reuters/Scanpix

Talantīgais latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Lasvegasas Vasaras līgā vēl nav aizvadījis nevienu lielisku spēli, uzskata pats Latvijas spēlētājs.

Kā zināms, otrdien Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda savā trešajā Lasvegasas turnīra mačā ar 84:81 pagarinājumā pieveica Filadelfijas "76ers". Latvietis šajā mačā guva deviņus punktus, turklāt trīs reizes bloķēja šī gada drafta trešo numuru Džahlilu Okaforu.

"Esmu pārsteidzis cilvēkus, kuri mani iepriekš nekad nav redzējuši spēlējam basketbolu. Viņi domāja, ka tievais puisis no ārzemēm neprot spēlēt. Man šajā Vasaras līgā vēl nav bijusi neviena lieliska spēle. Šobrīd spēlēju normāli un cenšos. Fani to novērtē un mani atbalsta," laikraksts "The New York Post" citē Porziņģa teikto. "Cenšos aizsardzībā spēlēt cieši, katrs bloķēts metiens mums ir ļoti svarīgs. Šīs spēles izskaņā tiku pie vēl viena bloka un palīdzēju vienībai uzvarēt. Esmu metienu bloķētājs."

Līdz šim trīs Lasvegasas Vasaras līgas spēlēs Porziņģis caurmērā izcēlies ar 10,0 punktiem un 3,0 atlēkušajām bumbām. Kā zināms, tieši "Knicks" šā gada NBA draftā viņu izraudzījās ar ceturto numuru.

"Porziņģis ir tiešām labs. Ne velti viņš šī gada NBA draftā tika izvēlēts pirmajā pieciniekā. Izskatās, ka laukumā Poziņģis var darīt visu, turklāt viņu respektē komandas biedri," tikmēr izteicās Okafors.

Tikmēr "Knicks" galvenais treneris Dereks Fišers atklāja, ka Porziņģis mīl sacensties, kas daudziem gados jauniem basketbolistiem nav raksturīgi.

"Nedomāju, ka Porziņģis par savu ķermeņa uzbūvi domā kā par trūkumu. Viņš vēlas spēlēt zem groza un darīt to netīri. Domāju, mačā pret "76ers" viņš to parādīja. Latvietis stājās pretī Okaforam un spēlēja pret viņu. Statistiski Okafors bija labāks, bet uzvaru izcīnīja Kristapa komanda. Tas ir galvenais statistikas rādītājs, kas nosaka atšķirību starp šiem abiem basketbolistiem," uzsvēra Fišers.

Lasvegasas Vasaras līga risināsies līdz 20.jūlijam, bet kopumā tajā piedalās 24 komandas.

Porziņģis kļuvis par visu laiku visaugstāk izvēlēto Latvijas basketbolistu NBA draftā. Šis gods iepriekš piederēja Andrim Biedriņam, kuru 2004.gadā ar 11.numuru izvēlējās Goldensteitas "Warriors".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!