Foto: AP/Scanpix

Līdzšinējais Portlendas "Trail Blazers" spēlētājs Lemarkuss Oldridžs šovasar bijis tuvu, lai pievienotos Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandai Ņujorkas "Knicks", tomēr no šiem plāniem atteicies pēc jauno spēlētāju drafta, kurā vienība ar ceturto numuru izraudzījās latvieti Kristapu Porziņģi.

"Viņi pauda vēlmi, lai es spēlētu vairāk kā centrs un ļautu viņu puisim attīstīties," ASV izlases treniņnometnes laikā šonedēļ atklājis Oldridžs, kurš jūlija sākumā pievienojās Sanantonio "Spurs" sastāvam. "Es vēlējos spēlēt kā spēka uzbrucējs, bet viņi nebija ieinteresēti."

Ar vārdiem "viņu puisim" Oldridžs domājis 19 gadus veco Porziņģi, kuram NBA karjerā prognozē tieši spēlēšanu spēka uzbrucēja pozīcijā.

"Ja viņi man pasaka, ka jāspēlē kā centram, bet es nevēlos spēlēt kā centrs, tā ir abpusēja sapratne. Tomēr līdz tam biju ieinteresēts darījumā," paudis spēlētājs, kurš "Trail Blazers" rindās bija aizvadījis visu līdzšinējo NBA karjeru.

Kaut "Knicks" komandai šovasar neizdevās piesaistīt nevienu skaļu uzvārdu, vienības lielākā zvaigzne Karmelo Entonijs organizāciju nekritizē. Klubs piesaistīja centra uzbrucēju Bruku Lopesu, spēka uzbrucēju Kailu O'Kvinu, vieglo uzbrucēju Deriku Viljamsu un aizsargu Āronu Aflalo.

"Godīgi sakot, domāju, ka paveicām lielisku darbu, aizpildot pozīcijas, kuras bija nepieciešamas," ASV izlases nometnes laikā paudis Entonijs. "Nedabūjām Deandre Džordanu, Lemarkusu, Gregu Monro, tomēr Lopess ir lielisks papildinājums. Aflalo spēlējis ilgi [Denverā]. O'Kvins ir lielisks papildinājums, puišiem viņš patiks kā lielais spēlētājs. Deriks Viljamss - mēs viņu izmantosim pareizi, viņš izskatījās fokusējies."

"Tāpat mūsu debitanti - pagājušajā nedēļā strādāju trenažieru zālē ar Porziņģi. Mēs to darīsim pareizi," izteicies Entonijs.

Tāpat Entonijs slavējis Porziņģi, sakot, ka latvietis dzirdējis daudz kritisku komentāru, tāpēc vēlas pierādīt sevi.

"Viņš vēlas sevi pierādīt, un man tas patīk," paudis Entonijs. "Tas ir nepieciešams NBA. Tā bija pirmā lieta, ko ieraudzīju, kad strādāju ar viņu. Viņš ir spēcīgs puisis."

Kā zināms, Porziņģis kļuva par visu laiku visaugstāk izvēlēto Latvijas basketbolistu NBA draftā. Šis gods iepriekš piederēja Andrim Biedriņam, kuru 2004. gadā ar 11. numuru izvēlējās Goldensteitas "Warriors".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!