Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas jubilejas 25.sezona otrdien sākās ar BK "Ventspils" uzvaru savā laukumā 85:65 pret "Barons/LDz" un "Jūrmala/Fēnikss" panākumu mājās 60:53 pret BK "Jelgava", liecina rīkotāju informācija.

LBL vicečempiones BK "Ventspils" sastāvā 16 punktus guva Kvameins Mičels, 12 punkti un 12 izcīnītas atlēkušās bumbas Andreja Šeļakova kontā, 12 punkti un sešas rezultatīvas piespēles Kristapa Janičenoka rēķinā, bet 10 punktus sameta Andrejs Gražulis.

"Barons/LDz" rindās rezultatīvākais ar 21 punktu bija Dereks Rolends, 10 punkti un 11 rezultatīvas piespēles Karlam Hipam, bet 10 punkti un septiņas izcīnītas atlēkušās bumbas Rolandam Nārķim.

"Jūrmala/Fēnikss" komandas labā 20 punktus un 15 atlēkušās bumbas sakrāja naturalizētais amerikānis Endrjū Šmits, bet 14 punktus un deviņas bumbas pie grozie savāca Māris Ziediņš.

BK "Jelgava" rindās ar 17 punktiem rezultatīvākais bija Kristaps Gludītis.

Otrdien vēlāk pagājušās sezonas LBL bronzas medaļniece BK "Jēkabpils" izbraukumā ar 73:92 piekāpās "Liepāja/Triobet".

Uzvarētāju sastāvā pa 14 punktiem guva Mikus Sokolovs un Kristofers Ričards, bet 13 punkti un 14 atlēkušās bumbas Stefana Zeka kontā.

Savukārt jēkabpiliešu rindās 17 punktus guva Benzors Simons, 15 sameta Kristaps Miglinieks.

Trešdien sezonas pirmo spēli aizvadīs LBL čempionvienība "VEF Rīga", kas mājās uzņems "Valmiera/ORDO". Savukārt ceturtdien, 1.oktobrī, LBL pirmās divīzijas debitante BK "Ogre" savā laukumā spēlēs pret Latvijas Universitāti.

Jau ziņots, ka deviņas no 11 komandām savā starpā izspēlēs četrus apļus (36 spēles), bet divas komandas - "VEF Rīga" un " Valka/Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs pa divām reizēm, aizvadot 20 spēles. BK "Ventspils" četru apļu turnīru aizvadīs pēc vairāku sezonu pārtraukuma. Komandas rangu tabulā tiks sarindotas, ņemot vērā izcīnīto uzvaru procentu (ja tas ir vienāds, spēkā stājas FIBA noteikumos atrunātie papildus kritēriji).

LBL pamatturnīrs ilgs līdz 27. aprīlim. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas. Pamatturnīra divas labākās komandas uzreiz iekļūs pusfinālā. Ceturtdaļfinālā sērijās līdz trim uzvarām spēlēs 3. un 6., kā arī 4. un 5.vietas ieguvēji. Arī pusfinālā un bronzas sērijā cīņa ritēs līdz trim uzvarām.

Aizvadītajā sezonā par LBL čempioniem kļuva "VEF Rīga", finālā pārspējot BK "Ventspils", bet bronzas medaļas izcīnīja BK "Jēkabpils", cīņā par godalgām uzveicot "Liepāja/Triobet".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!