Iepriekšējās sezonas ULEB Eirolīgas basketbolā čempione Madrides "Real" piektdien piedzīvoja otro zaudējumu apakšgrupu turnīra trīs spēlēs.

Spāņu klubs "Real" A apakšgrupas mačā ar 66:77 (18:20, 14:19, 24:24, 10:14) viesos piekāpās Stambulas "Fenerbahce" vienībai no Turcijas, kuru Madrides komanda pieveica iepriekšējās sezonas finālčetrinieka turnīra pusfinālā.

Lai gan pirmā ceturkšņa nogalē viesi panāca neizšķirtu 18:18, tomēr turpinājumā Stambulas kluba pārsvars turējās desmit punktu robežās, tādejādi mājiniekiem izcīnot uzvaru.

"Real" rindās 15 punktus guva Felipe Reijess, kamēr mājinieku komandā pa 15 punktiem guva Luidži Datome un Ekpe Udohs, kuram arī trīs bloķēti metieni.

A apakšgrupā pa divām uzvarām trīs mačos guvušas Maskavas apgabala "Himki", Minhenes "Bayern" un "Fenerbahce" vienības, bet divus zaudējumus piedzīvojušas "Real", "Strasbourg" un Belgradas "Crvena Zvezda Telekom".

Tikmēr uzvaru piektdien izcīnīja iepriekšējās sezonas vicečempione Pireju "Olympiacos" no Grieķijas, kas B apakšgrupas spēlē viesos ar 71:66 (20:23, 19:14, 13:17, 19:12) pieveica Milānas "EA7 Emporio Armani" no Itālijas.

Ar 18 punktiem grieķu komandas rindās izcēlās Patriks Jangs, bet 16 punkti Georga Printeža rēķinā, kamēr Vasils Spanulis guva 14 punktus.

Tikmēr zaudētāju rindās 24 punktus guva Alesandro Džentile.

B apakšgrupā divas uzvaras trīs spēlēs guvušas pašlaik savainotā latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Vitorijas "Laboral Kutxa", Stambulas "Anadolu Efes" un "Olympiacos", bet viens panākums Zagrebas "Cedevita", "EA7 Emporio Armani" un franču kluba "Limoges CSP" rēķinā.

Savukārt C apakšgrupā trešo uzvaru izcīnījusi Krievijas vienība Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", kas viesos ar 83:75 (13:15, 27:23, 19:19, 24:18) pieveica Zelona Guras "Stelmet" no Polijas.

Uzvarētājiem ar 25 punktiem izcēlās Malkoms Delanejs, kamēr poļu vienības labā 16 punktus guva un septiņus pārkāpumus izprovocēja Dī Bosts.

C apakšgrupa līdere ar trim uzvarām ir "Lokomotiv-Kubaņ", bet pa divām uzvarām Barselonas "Lassa" un latvieša Kaspara Vecvagara pārstāvētajai Lietuvas vienībai Kauņas "Žalgiris". Viens panākums Izmiras "Pinar Karsiyaka" un Atēnu "Panathinaikos" rēķinā, bet trīs zaudējumus piedzīvojusi "Stelmet".

Tāpat pie trešā panākumā D apakšgrupas mačā tikusi Spānijas komanda Malagas "Unicaja", kas savā laukumā ar 81:69 (16:20, 28:17, 20:16, 17:16) pārspēja turku klubu Stambulas "Darussafaka".

18 punktus uzvarētāju labā guva Edvīns Džeksons, kamēr Stambulas vienībā ar 17 punktiem izcēlās Semihs Erdens.

D apakšgrupā pa trim uzvarām ir "Unicaja" un Maskavas CSKA basketbolistiem, bet pa uzvarai latvieša Jāņa Strēlnieka pārstāvētajai Vācijas čempionei Bambergas "Brose Baskets", "Darussafaka" un Telavivas "Maccabi FOX" kontā. Tikmēr trīs zaudējumus piedzīvojusi Itālijas čempione Sasāri "Dinamo Banco di Sardegna".

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas sadalītas četrās grupās, aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificēsies katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas tiks dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!