Foto: Publicitātes foto

Talantīgajam latviešu basketbolistam Kristapam Porziņģim ir lielisks IQ un viņam primārais atrast brīvu komandas biedru, nevis pašam forsēt metienu, uzskata kādreizējais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Tims Leglers, kurš pašlaik ir ESPN analītiķis.

Porziņģis, pārstāvot Ņujorkas "Knicks" komandu, aizvadījis savas pirmās četras NBA spēles, kurās vidēji izcēlies ar 11,8 punktiem un 8,3 bumbām zem groziem.

"Viņš ir otrs rezultatīvākais spēlētājs komandā un labākais cīņā zem groziem," otrdien ESPN studijā stāstīja Leglers, slavējot Porziņģi, ka latvietis atšķirībā no daudziem jaunajiem spēlētājiem nevis tikai skatās uz grozu, bet arī spējīgs atrast brīvos komandas biedrus. "Lielākā daļa jauno spēlētāju, tiekot pie atlēkušās bumbas zem groza, uzreiz mestu un, visticamāk, tiktu nobloķēti. Viņš uzreiz sāk skatīties apkārt."

"Viņš skrien un met kā daudz īsāks spēlētājs. Viņam ir lielisks IQ, lai atrastu brīvu komandas biedru, nevis forsētu metienu, jo uzskata, ka nopelnījis tiesības to izpildīt," izteicies Leglers. "Viņš atrod labāko spēlētāju. Cerams, ka viņam ar veselību viss kārtībā, jo domāju, ka "Knicks" komanda ir ļoti apmierināta ar Porziņģa agresivitāti."

Kā zināms, pirmdien Porziņģis izcīnīja 13 punktus un savāca 14 atlēkušās bumbas, tiekot pie sava pirmā "double-double" NBA karjerā, bet "Knicks" ar 84:94 piekāpās Sanantonio "Spurs" komandai. Latvietis gan šo maču noslēdza priekšlaicīgi, jo neveiksmīgā epizodē viņam uz kakla uzgāzās komandas biedrs Karmelo Entonijs.

Paredzams, ka lielāka skaidrība, vai latvietis varēs piedalīties nākamajā mačā, būs otrdien.

Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs trešdien, kad viesos spēkosies ar līgas vicečempioni Klīvlendas "Cavaliers". Pirmdien "Cavaliers" ar 107:100 uzvarēja Filadelfijas "76ers", tiekot pie savas trešās uzvaras četrās spēlēs. Šajā duelī līgas superzvaigzne Lebrons Džeimss guva 22 punktus, izpildīja 11 rezultatīvas piespēles un savāca deviņas atlēkušās bumbas, turklāt kļuva par NBA vēsturē jaunāko spēlētāju, kurš pārsniedzis 25 000 gūto punktu robežu.

"Knicks" Porziņģi izvēlējās šīs vasaras NBA draftā ar ceturto numuru.

Līdz šim pasaules spēcīgākajā basketbola līgā bija spēlējuši tikai divi Latvijas basketbolisti - Andris Biedriņš savas karjeras laikā pārstāvēja Goldensteitas "Warriors" un Jūtas "Jazz". Viņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 6,3 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas, 2008./2009.gada sezonā vidēji pat gūstot 11,9 punktus un savācot 11,2 atlēkušās bumbas.

Savukārt pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Gundars Vētra aizvadīja 13 spēles Minesotas "Timberwolves" komandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!