Foto: F64

Latvijas basketbola čempionu "VEF Rīga" jaunais galvenais treneris Jānis Gailītis pēc sava debijas amatā pauda gandarījumu par komandas spēju izrādīt sīvu pretestību spēcīgajam Krievijas klubam "Himki".

Kā ziņots, "VEF Rīga" pirmdien VTB Vienotās līgas spēlē, kurā komandas galvenā trenera amatā debitēja Gailītis, viesos ar 93:104 (21:24, 19:23, 27:27, 26:30) piekāpās Latvijā labi zināmā lietuviešu speciālista Rima Kurtinaiša vadītajam Maskavas apgabala klubam "Himki", kas sekmīgi startē arī ULEB Eirolīgā.

"Šī bija smaga spēle pret labu komandu," Gailīša teiktais pēc spēles citēts "VEF Rīga" mājaslapā internetā. ""Himki" ir ļoti augstas klases pretinieks, viņu spēle orientēta uz uzbrukumu. Par to liecina arī statistika, jo "Himki" guva 104 punktus. Mēs nespēlējām pietiekami disciplinēti aizsardzībā, zem groziem, kā arī pārejā no aizsardzības uzbrukumā visu 40 minūšu garumā."

"Man patīk "Himki", viņu spēle un treneris Kurtinaitis. Esmu gandarīts par to, kā mēs nospēlējām pret šādu komandu, cīnoties kā līdzīgs ar līdzīgu praktiski 35 minūtes," piebilda Gailītis.

Pagājušajā nedēļā "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) principiālā duelī "VEF Rīga" zaudēja vicečempioniem "Ventspilij", bet pēc mača no galvenā trenera amata tika atbrīvots spānis Karloss Frade. Viņa vietā par galveno treneri iecelts Gailītis, kurš turpinās strādāta ar komandu līdz pat sezonas beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!