Latviešu talants Kristaps Porziņģis nemēģina sevi salīdzināt ar pārējiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) debitantiem, atzinis pats sportists.

Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" piektdien NBA regulārā čempionāta mačā viesosies pie Filadelfijas "76ers", ko pārstāv NBA šī gada drafta trešais numurs Džahlils Okafors.

Kā zināms, iepriekšējā komandu tikšanās reizē drafta ceturtā numura Porziņģa un Okafora duelis izpalika, jo amerikānis disciplīnas pārkāpumu dēļ no kluba saņēma divu spēļu diskvalifikāciju.

"Iepriekšējā reize, kad tikāmies laukumā, bija NBA Vasaras līgā. Neesmu runājis ar viņu pēc NBA Vasaras līgas, varbūt vienīgi caur sociālajiem tīkliem. Pēc šīs spēles noteikti apmainīsimies ar telefona numuriem. Domāju, ka šodienas mačs būs interesants. Nemēģinu sevi salīdzināt ar pārējiem debitantiem. Katrs mēģinām darīt individuāli pēc iespējas labāko darbu savām komandām. Sekoju viņu sniegumam, un domāju, ka viņi seko manējam. Prieks, ka viņi gūst punktus, kas atnes komandām uzvaras," pēc piektdienas treniņa atzīmēja Porziņģis.

"Okafors ļoti labi spēlē uzbrukumā, grūti viņu apstādināt "postā". Mans uzdevums būs būt viņam priekšā, lai viņš netiek pie bumbas. Tāpat mēģināšu izmantot sava auguma priekšrocības, lai viņu bloķētu," stāstīja Porziņģis.

Kā zināms, "76ers" piedzīvoja Ziemeļamerikas profesionālajā sportā ilgāko zaudējumu sēriju, kad tā pērnās sezonas pēdējām 19 zaudētājam spēlēm pievienoja 18 zaudētus mačus šīs sezonas sākumā. Pēc vienas uzvarētās spēles komanda atkal piedzīvojusi astoņus zaudējumus.

"Tāds ir basketbols, ne vienmēr var uzvarēt. Zaudēt - tas ir ļoti smagi. Esmu bijis komandā, kas ļoti daudz zaudē. Piedzīvoju to iepriekšējās sezonas sākumā. Visu laiku ir negatīvas emocijas komandā, tas nerada labas sajūtas. Tomēr, kad tiec ārā, tu kļūsti mentāli stiprāks un redzi, ka tas viss ir bijis tā vērts," uzsvēra latvietis.

Tāpat Porziņģis min, ka pretinieki jau daudz rūpīgāk pieskata viņu, un arvien grūtāk ir izcelties ar sezonas sākumā ierastajiem "slam-dunk" pēc komandas biedru neprecīzajiem metieniem.

"Nevienam nepatīk, ka pār tevi kāds iesprauž bumbu grozā no augšas. Pie tādām iespējām daudz tiku, jo ieskrēju soda laukumā, kamēr pretinieki mēģina notvert atlēkušo bumbu. Tomēr tagad pretinieki mani tur redzeslokā," atklāja Porziņģis.

Porziņģis šosezon aizvadītajās 26 spēlēs vidēji guvis 13,5 punktus un izcīnījis 8,3 atlēkušās bumbas. Tikmēr Okafors ar 25 mačos vidēji spēlē gūtajiem 17,8 punktiem un 8,1 atlēkušo bumbu ir rezultatīvākais debitants, kamēr latvietis ir trešais.

"Knicks" ar 12 panākumiem 26 spēlēs ieņem 11. vietu Austrumu konferencē. Savukārt "76ers" šobrīd ar vienu uzvaru 27 spēlēs ir pārliecinoši vājākā komanda līgā, taču tas kluba vadībai neliedza nesen pagarināt līgumu ar tās galveno treneri Bretu Braunu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!