Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigzne Karmelo Entonijs jau no sākta gala ir talantīgā latvieša Kristapa Porziņģa mentors jeb padomdevējs, atklāja Latvijas basketbolists.

Kā zināms, Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda sestdien NBA regulārā čempionāta mačā ar 107:91 (25:18, 24:21, 28:29, 30:23) pārspēja Čikāgas "Bulls", izcīnot savu ceturto uzvaru pēc kārtas. Latvietis šajā cīņā guva desmit punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

"Vēlamies, lai mūsu spēle būtu dažāda - gan ātrie, gan pozicionālie uzbrukumi. Tieši pateicoties ātrajiem uzbrukumiem, spējām kontrolēt šī mača gaitu," pēc uzvaras žurnālistiem sacīja Porziņģis. "Sākumā nebijām gatavi šai spēlei, jo domājām, ka tādi paši būs arī "Bulls" basketbolisti, kuriem iepriekšējais mačs nebija viegls. Taču pēc tam mūsu treneris paņēma pārtraukumu, un sākām jau spēlēt citādāk."

"Domāju, šī uzvaru sērija ir tādēļ, ka spēlējam kā komanda un izpildām trenera norādījumus. Tāpat darām arī vienkāršās lietas - vācam atlēkušās bumbas, spēlējam fizisku basketbolu, kā arī dalāmies ar bumbu. Tas mums ir palīdzējis sasniegt jaunu līmeni," uzskata Porziņģis.

Kārtējo reizi "Knicks" rindās šajā duelī izcēlās Entonijs, kurš pretinieku grozā sameta 27 punktus.

"Agrāk nekad nebiju iedomājies, kā būtu spēlēt kopā ar Entoniju. Līdz ko vasarā kopā ar viņu sāku trenēties, sajutu, kāda ir Karmelo spēle. Viņa sniegums šobrīd palīdz mums uzvarēt - viņš realizē metienus, veic piespēles. Entonijs dara visu, lai komanda uzvarētu," pauda latvietis. "Jau kopš pirmās reizes, kad satiku Entoniju, man viņš bijis kā padomdevējs. Viņš nekavējoties mani ar otru debitantu Džerianu Grāntu pieņēma."

Porziņģis šosezon 28 spēlēs vidēji iemetis 13,1 punktu un izcīnījis 8,1 atlēkušo bumbu, būdams "Knicks" komandas trešais rezultatīvākais basketbolists un labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām.

Nākamo dueli "Knicks" aizvadīs pirmdien, kad savā laukumā uzņems Orlando "Magic" basketbolistus, kas 26 spēlēs izcīnījuši 15 uzvaras un ieņem sesto vietu Austrumu konferencē. Savukārt trešdien ņujorkieši pret pērnās sezonas finālisti Klīvlendas "Cavaliers" uzsāks trīs izbraukuma spēļu sēriju.

Ar 14 uzvarām 28 spēlēs "Knicks" atrodas 11.pozīcijā Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!