Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā Detroitas "Pistons" centra spēlētājs Andrē Dramonds sasniedzis jaunu līgas antirekordu, netrāpot 23 soda metienus spēlē.

Mačā, kurā "Pistons" ar rezultātu 123:114 pārspēja Hjūstonas "Rockets" basketbolistus, Dramondam uz soda metienu līnijas bija jāstājas 36 reizes. Viņš trāpīja tikai 13 no šiem metieniem. "Rockets" basketbolisti, zinādami, ka Detroitas komandas centrs ir vājš metienu izpildītājs, apzināti pret viņu pārkāpa noteikumus.

Līdz šim visvairāk soda metienus viena mača laikā garām bija aizmetis leģendārais Vilts Čemberlains, kurš reiz netrāpīja 22 "sodiņus".

Neraugoties uz 23 netrāpītajiem soda metieniem, Dramonds šajā mačā guva 17 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas. Šajā sezonā viņam vidēji mačā gūti 17,6 punkti un izcīnītas 15,4 atlēkušās bumbas.

Pēc spēles "Pistons" galvenais treneris Stens van Gandijs sacīja: "Kamēr NBA komisāram Ādamam Silveram tas liekas pieņemami, tikmēr mēs šādi turpināsim darīt. Kamēr faniem patīk skatīties šādas spēles, viss ir kārtībā."

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!