Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Ņujorkas "Knicks" uz desmit dienām noslēgusi līgumu ar grieķi Tanasi Adetokunbo, vēsta portāls "Yahoo Sports".

Ņujorkas komandai ir brīva vieta sastāvā, jo traumēto sarakstā ir komandas līderis Karmelo Entonijs un Klientonijs Ērlijs, kuram gada nogalē pie striptīza kluba kājā iešāva laupītāji.

Lai aizpildītu robu sastāvā uz desmit dienām komandai tiks piesaistīts Adetokunbo, kuru "Knicks" 2014. gada NBA draftā izvēlējās ar 51. numuru. Viņš divas vasaras pēc kārtas neveiksmīgi centies tikt Ņujorkas kluba sastāvā, taču savu debiju vēl nav piedzīvojis.

Adetokunbo spēlē mazā uzbrucēja pozīcijā, šo un iepriekšējo sezonu pavadot NBA Attīstības līgas komandā Vestčesteras "Knicks". Viņš ir vecākais brālis Jannim Adetokunbo, kurš pārstāv NBA klubu Milvoki "Bucks", aizvadot krietni veiksmīgāku karjeru.

Ņujorkas "Knicks" naktī uz piektdienu pēc Latvijas laika viesis tiksies ar Toronto "Raptors" komandu cenšoties pārtraukt trīs zaudējumu sēriju.

Kā zināms, šosezon "Knicks" 47 spēlēs ir izcīnījuši 22 uzvaras un Austrumu konferencē ieņem desmito pozīciju.

Savukārt Porziņģis savā debijas sezonā līdz šim vidēji guvis 14,0 punktus spēlē, kas ir trešais labākais rezultāts starp visiem NBA debitantiem, un izcīnījis 7,8 atlēkušās bumbas. Tāpat latvieša kontā vidēji 2,0 bloki spēlē, kas ir labākais rādītājs starp visiem pirmgadniekiem un septītais labākais līgā. Porziņģis 47 mačos izcēlies arī ar 16 "double-double".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!