Talantīgā Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda piektdien piedzīvoja septīto zaudējumu pēc kārtas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārajā čempionātā, tādējādi vienībai sarukušas izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs un tāpēc ir jāmaina mentalitāte, lai izdotos atkal gūt uzvaras, uzskata Latvijas basketbolists.

Kā zināms, "Knicks" ar 98:109 izbraukumā piekāpās principiālajai konkurentei Bruklinas "Nets". Porziņģis šajā mačā guva 18 punktus, taču komanda piedzīvoja septīto zaudējumu pēc kārtas un jau vienpadsmito neveiksmi 12 mačos.

Daudzie zaudējumi apgrūtinājuši "Knicks" izredzes iekļūt izslēgšanas mačos. "Jābūt mentalitātei, ja mēs gribam to paveikt. Atkal zaudējām, tas nav patīkami. Labāk ir uzvarēt sliktā spēlē, nekā zaudēt labā cīņā. Paliksim vienoti. Mums jāatrod veids, kā izcīnīt uzvaras," uzsvēra Porziņģis.

Spēles pirmajā pusē "Knicks" lielāko tiesu turēja vadības grožus. Trešajā ceturtdaļā "Nets" veica 20:2 atrāvienu. "Knicks" turpinājumā samazināja rezultāta starpību līdz trim punktiem, taču "Nets" atkal atrāvās drošākā vadībā, iegūstot 15 punktu pārsvaru ceturtās ceturtdaļas vidū.

"Domāju, ka labi sākām spēli. Trešajā ceturtdaļā nespēlējām vairs tik labi, bet ceturtajā periodā centāmies atspēlēties. Pretinieki izdarīja uz mums spiedienu, bet mēs uzbrukumā nespējām neko izdarīt. Viņi spēlēja labu basketbolu," sacīja 20 gadus vecais Porziņģis.

"Nets" sastāvā Bruks Lopess, kura dvīņubrālis Robins spēlē "Knicks", guva 33 punktus uzvarētāju labā. "Ir ļoti grūti apturēt "Nets", kad Bruks tā spēlē. Viņš ir lielisks spēlētājs. Viņiem ir lieliski snaiperi, tāpēc nevar daudz iet palīdzēt groza apakšā. Viņiem šī bija ļoti laba spēle, tāpēc bija grūti viņus apturēt," teica latvietis.

"Mēs nevaram paļauties vienīgi uz savu uzbrukumu. Ja mums neveicas uzbrukumā, jākoncentrējas spēlei aizsardzībā. Ja nespējam gūt punktus, ir jāvar apturēt pretinieku, lai spēlē saglabātu līdzīgu cīņu. Tas mums pietrūkst, lai būtu stabilitāte, un grūtos brīžos mēs spētu nospēlēt aizsardzībā," piebilda Latvijas basketbolists.

Porziņģis šajā mačā pieļāva arī četras kļūdas. "Nostaigāts un kļūdas piespēlēs - no tām man ir jāizvairās. Man jābūt gatavam spiedienam, ka aizsargi būs aktīvi un centīsies piespiest mani kļūdīties. Man jālasa spēle un jāmācās. Cerams nākotnē kļūdu būs mazāk."

"Knicks" ar 23 panākumiem 56 spēlēs ieņem 12. vietu Austrumu konferences kopvērtējumā. Savukārt "Nets" vienība ar 14 uzvarām ir konferences priekšpēdējā pozīcijā.

Porziņģis savā NBA debijas sezonā 55 spēlēs vidēji mačā guvis 14,0 punktus, izcīnījis 7,7 atlēkušās bumbas un bloķējis 2,0 pretinieku metienus.

Turpinājumā "Knicks" jau sestdien viesosies pie Minesotas "Timberwolves", kuras sastāvā spēlē pērnā gada NBA drafta pirmais numurs Karlss Taunss, kurš ir Porziņģa galvenais konkurents uz sezonas labākā debitanta nosaukumu, bet pēc tam pirmdien Ņujorkas komanda uzņems Toronto "Raptors".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!