Foto: Edgars Vaivads

Svētdien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē Jelgavā "Valmiera/ORDO" ar rezultātu 95:56 apspēlēja BK "Jelgava", izcīnot 22. uzvaru sezonā un turnīra tabulā apsteidzot BK "Ventspils" komandu, portālu "Delfi" informēja ''Valmiera/ORDO'' Sabiedrisko attiecību vadītāja Lelde Bukovska.

Jau spēles pirmajās minūtēs valmierieši pārņēma spēles vadību un, punktus gūstot visiem starta piecinieka spēlētājiem, pirmās ceturtdaļas vidū atradās vadībā ar 15:4, norādīja Bukovska.Noslēdzoties mača pirmajām desmit minūtēm, "Valmiera/ORDO" atradās vadībā ar 22:16.

Spēles otro ceturtdaļu ar izrāvienu uzsāka valmierieši un, pēc Artūra Bērziņa tālmetiena, "Valmiera/ORDO" pārsvars sasniedza +13. Pirmā puslaika izskaņā vidzemnieki veica deviņu punktu izrāvienu, bet puslaika pēdējā minūtē ar diviem precīziem metieniem atbildēja jelgavnieki. Pēc nospēlētām divdesmit minūtēm "Valmiera/ORDO" atradās vadībā ar 43:31.

Spēles trešajā ceturtdaļā dominēja valmierieši. Otrā puslaika ievadā rezultatīvs bija Viktors Iļjins, bet dominanci zem groza turpināja Lauris Blaus.

"Valmiera/ORDO" trešajā ceturksnī guva 30 punktus, kamēr pretinieki spēja atbildēt vien ar 7 punktiem. Ceturtdaļas izskaņā ar pieciem punktiem izcēlās Mārtiņš Vīņauds, panākot 75:38.

Noslēdzošajā spēles daļā jelgavniekiem neizdevās rezultāta starpību samazināt un "Valmiera/ORDO" pārliecinoši ar rezultātu 95:56 izcīnīja 22. uzvaru sezonā, kas ļauj turnīra tabulā apsteigt BK"Ventspils" basketbolistus un valmieriešiem pakāpties uz otro vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!