Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns svētdien guva 14 punktus, palīdzot "Laboral Kutxa" komandai izcīnīt uzvaru Spānijas augstākās līgas (ACB) regulārā čempionāta mačā.

"Laboral Kutxa" viesos ar 108:97 (30:20, 29:33, 30:22, 19:22) pārspēja Fuenlavradas "Montakit" komandu, kuru pārstāv jaunais latviešu basketbolists Rolands Šmits.

Bertāns šajā mačā laukumā bija 31 minūti un 44 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no septiņiem tālmetieniem un abus soda metienus, bet aizmeta garām vienīgo divpunktu metienu.

Tāpat viņam trīs atlēkušās bumbas, viena piespēle, viena kļūda, četri pārkāpumi, divas izprovocētas piezīmes un 11 efektivitātes punkti.

Kā vēstīts, Šmits, kurš šovasar pretendēs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā, guvis kājas pirksta traumu, kā dēļ nevarēs spēlēt aptuveni trīs nedēļas.

Kā zināms, Bertāns šonedēļ kļuva par pirmo latviešu spēlētāju, kurš iekļuvis Eirolīgas finālsacensībās, kopš to 16 gadus organizē Eiropas Basketbola līgu savienība (ULEB). Eirolīgas finālčetrinieka turnīra pusfinālā Vitorijas komanda spēkosies ar Turcijas klubu Stambulas "Fenerbahce".

Tikmēr Dāvja Bertāna vecākais brālis Dairis svētdien guva astoņus punktus, bet viņa pārstāvētā Bilbao "Dominion" komanda viesos ar 92:73 (17:24, 26:18, 21:22, 28:9) uzveica Badalonas "FIATC Joventut" vienību.

Vecākais no brāļiem Bertāniem laukumā pavadīja 21 minūti un 24 sekundes, kuru laikā iemeta vienu no trim tālmetieniem un visus piecus soda metienus, bet aizmeta garām savu vienīgo divpunktu metienu. Tāpat viņam divas atlēkušās bumbas, viena piespēle, viena pārtverta bumba, divas kļūdas, viena piezīme un četri izprovocēti pārkāpumi. Par savu sniegumu latvietis nopelnīja desmit efektivitātes punktus.

Tāpat uzvaru svētdien izcīnīja Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" komanda, kas savu skatītāju priekšā ar 98:85 (22:18, 23:16, 22:18, 31:33) uzveica Andoras "Morabanc" vienību.

Pasečņiks šajā spēlē laukumā bija sešas minūtes un 34 sekundes, kuru laikā guva četrus punktus. Latvietis iemeta abus divus divpunktu metienus, bet aizmeta garām divus soda metienus. Tāpat viņam viena atlēkusī bumba, viena kļūda, viena pārtverta piespēle, viena piezīme un izprovocēts pārkāpums, kā arī trīs efektivitātes punkti.

Spānijas čempionāta līderei Barselonas "Lassa" komandai ir 25 uzvaras 28 mačos.

"Laboral Kutxa" ar 20 uzvarām ieņem ceturto vietu, par panākumu mazāk ir 29 spēles aizvadījušajai "Herbalife" komandai, kas atrodama piektajā pozīcijā, septītā ir 15 panākumus guvusī "Dominion" vienība, bet labāko astotnieku ar tikpat uzvarām noslēdz "Montakit".

Tikmēr Saragosas CAI, kuras rindās pirms divām nedēļām debitēja 18 gadus vecais Verners Kohs, ar deviņām uzvarām atrodama 15.pozīcijā starp 18 vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!