Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Dallasas "Mavericks" kluba basketbolists Dirks Novickis ir izlēmis atteikties no līguma pēdējās sezonas ar komandu, taču vēlas tajā palikt, pirmdien vēsta sporta medijs ESPN.

Novickis iepriekš bija plānojis spēlēt visas trīs 2014. gadā noslēgtajā un 25 miljonus dolāru vērtajā līgumā paredzētās sezonas, taču pirmdien paziņoja, ka neizmantos savu spēlētāja iespēju spēlēt trešo sezonu, kas vācu basketbolistam būtu nopelnījusi 8,7 miljonus dolāru.

"Manā līgumā bija palicis vēl viens gads, taču es domāju, ka šis ir pareizais lēmums," teica Novickis un piebilda, ka viņš tuvāko nedēļu laikā ar komandas īpašnieku Marku Kubanu un ģenerālmenedžeri Doniju Nelsonu apspriedīs veidus, kā komandu uzlabot.

Novickis teica, ka kopš 2011. gadā viņa pārstāvētā "Mavericks" izcīnīja NBA čempiones titulu, klubs ir rādījis viduvēju sniegumu, regulāri sezonu noslēdzot septītajā vai astotajā Rietumu konferences pozīcijā un izstājoties pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā.

"Cerams, ka šis būs pirmais solis, kas aizsāks ķēdes reakciju, lai mēs atkal kļūtu spēcīgāki un spētu sacensties augstā līmenī. Redzēsim, kā tas izdosies," pauda basketbolists.

Par spīti atteikumam pagarināt līgumu uz trešo gadu, Novickis uzsvēra, ka plāno palikt "Mavericks" komandā. Sporta medijs ESPN lēš, ka viņš varētu piekrist spēlēt par mazāku algu, tādā veidā atlicinot klubam vairāk resursus, ko izmantot brīvo aģentu tirgū.

37 gadus vecajam Dirkam ir jāaizvada vēl divas sezonas, lai, līdzīgi kā Kobe Braeints, viņš būtu viena kluba rindās aizvadījis 20 sezonas. 1998. gada NBA draftā Dallasas "Mavericks" vācu talantu izvēlējās ar devīto kārtas numuru.

Šo sezonu Novickis noslēdza ar 18,3 vidēji gūtiem punktiem spēlē. "Mavericks" iekļuva izslēgšanas spēlēs, taču jau pirmajā kārtā atzina Oklahomasitijas "Thunder" pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!