Foto: AFP/Scanpix

Lietuviešu basketbolistam Domantam Sabonim Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā tiek prognozēta vieta drafta pirmajā kārtā, liecina prognozes.

Domants ir leģendārā lietuviešu centra Arvīda Saboņa dēls, kurš maijā atzīmēja 20. dzimšanas dienu. Viņš profesionālā līmenī basketbolu spēlē kopš 2012. gada. 2013./2014. gada sezonā viņš spēlēja Eirolīgas komandas Malagas ''Unicaja'' sastāvā, bet 2014. gada vasarā Sabonis pārcēlās uz ASV, kur uzsāka mācības Gonzagas universitātē. Sabonis aizvadīja ļoti veiksmīgu sezonu NCAA turnīrā, kurā 23 reizes sasniedza ''double-double''.

Ekspertu prognozes par Saboņa vietu draftā ir ļoti dažādas. Ārzemju portāla "CBBSport.com" eksperts Gerijs Perišs prognozē, ka Saboni ar 26. kārtas numuru izvēlēsies Toronto ''Raptors'', savukārt šī paša portāla eksperts Sems Vesenijs uzskata, ka lietuviešu talantu ar 20. kārtas numuru izvēlēsies Indiānas ''Pacers'' . Laikraksta "USA Today" eksperts Dereks Bodners izteicies, ka šobrīd vislabāk Saboni redz Denveras ''Nuggets'' vienībā, kura var izvēlēties ar augsto septīto numuru. ''Sabonis ir daudzsološs spēlētājs, priekš otrā kursa koledžas studenta 17,6 punkti un 11, 8 atlēkušās bumbas ir ļoti labs rādītājs,'' portālā citēts Bodners.

Kā Saboņa galvenās priekšrocības tiek minētas viņa garais un atlētiskais augums, kas palīdz vieglāk tikt pie atlēkušajām bumbām. Tāpat ir skaidri redzams, ka Sabonis pirms spēles un spēles laikā ir ļoti sakoncentrējies un laukumā dara visu iespējamo, lai palīdzētu komandai.

Šogad NBA draftam pieteikušies 48 spēlētāji, kuri dzimuši ārpus Ziemeļamerikas. Kā viens no līderiem tiek uzskatīts Horvātijas jaunais basketbola talants Dragans Benders, kurš šobrīd pārstāv Telavivas ''Maccabi''. Benderam "draftexpress.com" tiek prognozēta pat augstā trešā vieta. No eiropiešiem augsta vieta tiek prognozēta arī francūzim Tiomtam Luvavu, kurš sevi labi parādīja spēlējot Francijas izlases sastāvā. Šobrīd 20 gadus vecais sportists pārstāv Serbijas basketbola klubu ''Mega Leks''. Veiksmīgs šī gada drafts solās būt vēl vienam franču basketbolistam Žonatānam Ženē. Eksperti uzskata, ka 18 gadus vecais sportists ir ļoti atlētisks un mobils, tomēr viņam nepieciešams pieņemties svarā, lai kļūtu fiziski stiprāks.

Galvenie favorīti uz pirmajā divām vietām NBA draftā tiek minēti Bens Simons un Brendons Ingrams.

2016. gada NBA drafts norisināsies Bruklinā naktī uz 24. jūniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!