Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas pirmajā spēlē Goldensteitas "Warriors", kas ir pašreizējie līgas čempioni, ar rezultātu 104:89 savā laukumā pārspēja Klīvlendas "Cavaliers", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

"Warriors" rindās vismaz 10 punktus guva septiņi spēlētāji, bet rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Šons Livingstons, 16 punktus un 11 atlēkušās bumbas iekrāja Dreimons Grīns, kamēr 13 punkti Harisona Bārnsa kontā.

"Cavaliers" komandā 26 punktus sameta Kairijs Īrvings, 23 punkti, 12 atlēkušās bumbas un deviņas piespēles Lebrona Džeimsa kontā, bet Kevins Lavs izcēlās ar 17 punktiem un 13 bumbām zem groza.

Spēles pirmajās minūtēs komandas spēkojās līdzīgi, tomēr "Warriors" basketbolisti pirmās ceturtdaļas beigās bija nelielā vadībā. Arī otrajās 12 minūtēs mājinieki turējās priekšā, savu pārsvaru palielinot un puslaiku noslēdzot ar rezultātu 52:43.

"Cavaliers" trešās trešdaļas ievadā veica izrāvienu un pārņēma vadību (66:65), bet ceturkšņa noslēgumā "Warriors" atkal bija izvirzījusies vadībā ar sešu punktu pārsvaru. Atlikušajās minūtēs pašreizējie čempioni, pateicoties veiksmīgam rezervistu sniegumam, apturēja Klīvlendas komandas centienus pārņemt vadību un nosargāja uzvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!