No 13. līdz 16. jūnijam Liepājā risinās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" spēlētāja Kristapa Porziņģa rīkotā meistarklase, kurā piedalās 21 jaunais Latvijas basketbolists, pilnveidojot meistarību un paplašinot redzesloku.

Ar basketbolistiem strādā Latvijas speciālisti Artūrs Visockis-Rubenis, Jānis Gailītis, Sandra Rozenštoka, kā arī Ņujorkas "Knicks" sistēmā strādājošais Džošua Longstafs, individuālais treneris Lerijs Sanderss un komunikāciju speciālists Dens Roms. Meistarklasē piedalās arī NBA kluba "Knicks" spēlētāji amerikānis Kails O'Kvinns, francūzis Kevins Serafins un slovēnis Saša Vujačičs. Tāpat jaunajiem spēlētājiem palīdz Spānijas kluba "Sevilla Baloncesto" komandas spēlētāji amerikānis Skots Bamforts, serbs Nikola Radičevičs un spānis Pjērs Oriola.

"Man paveicās, ka izšķirošos brīžos līdzās bija cilvēki, kuri profesionālais padoms vai paraugs palīdzēja pieņemt pareizus lēmumus, motivēja strādāt un ievirzīja dzīvi pareizās sliedēs. Vēlos nodot stafeti tālāk, palīdzot Latvijas jaunajiem talantiem," uzsver pats Porziņģis.

Porziņģa nometnes norisei Liepājā seko visā pasaulē populārā TV kanāla ESPN filmēšanas grupa, kā arī dzīvesstila žurnāla "Esquire" korespondenti. Meistarklase tiek rīkota sadarbība ar Latvijas Basketbola savienību, tās norisi atbalsta Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra. Trešdien, 15.jūnijā, meistarklases dalībnieki piedalīsies Kristapa Porziņģa Liepājai dāvātā basketbola laukuma atklāšanā, bet noslēguma dienā 16.jūnijā notiks arī profesionālo basketbolistu paraugspēle, kurā Kristapam un viņa kolēģiem no NBA un Spānijas līgas pievienosies arī Latvijas basketbolisti Artjoms Butjankovs, Kristaps Dārgais, Jānis Kaufmanis, Dāvis Rozītis un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!