Foto: AFP/Scanpix

Lai arī latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis no Ņujorkas "Knicks" komandas pārbaudes spēlēs pirms Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas demonstrē pietiekami rezultatīvu sniegumu, tomēr viņš pats vēlas izcīnīt vairāk atlēkušo bumbu.

Jau vēstīts, ka priekšpēdējā pārbaudes spēlē Porziņģis ar 20 punktiem, trīs atlēkušajām bumbām un trīs bloķētajiem metieniem palīdzēja "Knicks" ar 121:96 (28:27, 31:23, 33:23, 29:23) pieveikt Bostonas "Celtics".

"Mēs šajā spēlē ļoti labi dalījāmies ar bumbu. Šķiet, ka mēs izdarījām 33 piespēles uz 45 precīziem metieniem, kas ir pozitīvi," pēc spēles Ziemeļamerikas korespondentiem teica latvietis. "Mēs vēlamies spēlēt savu spēli, ātri pāriet no aizsardzības uzbrukumā un dalīties ar bumbu. To arī izdarījām."

Porziņģim aizvadītajā spēlē neizdevās trāpīt nevienu no četriem tālmetieniem, tomēr treneris viņam uzticas un ļauj uzbrukt no distances.

"Treneris man dod iespēju izdarīt metienus no distances, bet, kad pret mani ir augumā īsāks spēlētājs, cenšos viņu apspēlēt ar muguru pret grozu. Aizsardzībā cenšos palīdzēt pēc iespējas vairāk, bloķējot metienus un perimetrā sedzot pretiniekus," sacīja Porziņģis.

"Man jāizcīna vairāk atlēkušās bumbas, taču Žoakims Noā ir ļoti labs cīnītājs zem groza. Man atliek tikai atbloķēt pretinieku, un viņš savāc bumbu. Pagaidām par to ļoti neuztraucos, bet, ja mums ar to būs problēmas, tad man vajadzēs tam vērst uzmanību. Šobrīd mēs cīņā par atlēkušajām bumbām esam ļoti laba komanda, bet uzbrukumā esam ļoti labi progresējuši," noslēgumā uzsvēra Porziņģis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!