Foto: AP/Scanpix

Toronto "Raptors" aizsargs Demars Derozans ir kļuvis par pirmo spēlētāju kopš 1986. gada, kam izdevies Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) sezonas pirmajās piecās spēlēs sakrāt ne mazāk par 30 punktiem, liecina līgas statistika.

Pēdējoreiz NBA tas izdevās leģendārajam Maiklam Džordanam, kurš vairāk nekā 30 punktus guva sezonas pirmajās sešās spēlēs pēc kārtas.

"Demars ir mazs Kobe. Viņš spēlē tieši tāpat kā Kobe, mēs visu laiku par to jokojamies," saka viņa komandas biedrs Normans Pauels. "Šobrīd viņš gūst punktu kā traks un cerams, ka tas turpināsies. Viņš ir lieliska superzvaigzne, bet tam nepiešķir nekādu vērību. Viņš strādā, it kā vajadzētu kādam kaut ko pierādīt, un grib Toronto komandai sagādāt NBA čempionu titulu."

Derozans vairāk nekā 30 punktus guva "Raptors" spēlēs pret Detroitas "Pistons", Klīvlendas "Cavaliers", Vašingtonas "Wizards" un Denveras "Nuggets", bet pēdējā mačā pret Maiami "Heat" viņa kontā bija 34 punkti.

Šī turklāt Derozanam bija 526. spēle Toronto formā, un viņš līdz ar to šajā kluba statistikā kļuva par otru visvairāk maču aizvadījušo basketbolistu, apejot Hosē Kalderonu. Līderis spēļu skaita ziņā "Raptors" klubā ir Moriss Petersons ar 542. mačiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!