Foto: Sputnik/Scanpix

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis no Ņujorkas "Knicks" pēc rezultatīvā snieguma Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē norādīja, ka viņam ir jāspēlē gudrāk, lai izvairītos no piezīmēm.

Jau vēstīts, ka Porziņģis svētdien guva 28 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bloķēja divus metienus un nopelnīja četras personiskās piezīmes, bet "Knicks" piedzīvoja zaudējumu Jūtas "Jazz".

Porziņģis pēc veiksmīgā individuālā snieguma atzina, ka viņš nav apmierināts ar savas komandas sniegumu aizsardzībā, kā arī norādīja uz savām piezīmju problēmām. Latvietis otrajā ceturtdaļā nopelnīja savu trešo piezīmi, tāpēc treneris nolēma viņu pietaupīt spēles beigām.

"Man jāspēlē gudrāk, lai izvairītos no piezīmju nastas. Es šī iemesla dēļ nevarēju daudz spēlēt otrajā ceturtdaļā. Man jāmācās no šīm spēlēm, jo man jābūt laukumā, lai palīdzētu savai komandai. Iespējams, piezīmes sakrājās tāpēc, ka aizsardzībā nespēju apturēt pretiniekus," pēc spēles Ziemeļamerikas žurnālistiem sacīja Porziņģis.

"Knicks" komanda aizsardzībā var spēlēt daudz labāk, un sezonas sākumā šī ir galvenā problēma, kas liedz ņujorkiešiem tikt pie uzvarām.

"Mums problēmas bija komunikācijā, pārejā no uzbrukuma aizsardzībā – savācās daudzas mazās lietas, nebija viena liela problēma, ko vajadzētu labot," skaidroja talantīgais latvietis. "Mums visiem aizsardzībā jācenšas spēlēt labāk, jāreaģē uz kļūdām. Mums aizsardzībā vēl ir tik daudz vietas izaugsmei."

"Jūtai ir laba komanda, kura zina, kā izspēlēt "pick'n'roll sadarbības. Viņiem izdevās mūs izmētāt, līdz ar to nevarējāt būt savās pozīcijās un palīdzēt komandas biedriem. Mums vienkārši jāspēlē labāk," uzsvēra Porziņģis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!