Foto: AP/Scanpix

Latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" prezidents Fils Džeksons neesot apmierināts ar komandas piekopto uzbrukumu šīs sezonas pirmajos mačos, vēsta ESPN.

"Knicks" komanda šo sezonu sākusi pieticīgi, pirmajās sešās spēlēs tiekot tikai pie divām uzvarām. Lai gan vienības uzbrukums tiek dēvēts kā talantīgs, jo Ņujorkas kluba sastāvā ir tādi meistarīgi basketbolisti kā Karmelo Entonijs, Deriks Rouzs un Porziņģis, sezonas pirmajās cīņās nereti problēmas sagādājusi tieši aizsardzība.

Tomēr ESPN avoti vēsta, ka Džeksons neesot apmierināts tieši ar "Knicks" uzbrukumu, jo pārāk maz reižu ticis izmantots viņa lolotais trijstūra uzbrukums.

Kā norādījis "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks, komanda šosezon vairākas reizes izmantojusi trijstūra uzbrukuma pamatus, tomēr speciālists vēlas, lai vienība spēlē basketbolu ar ātru pāreju no aizsardzības uzbrukumā un izmanto "pick&roll".

Šobrīd "Knicks" vienība uzbrukuma efektivitātē ir 13.vietā, kamēr aizsardzībā tā atrodama pēdējā pozīcijā, jo no visiem klubiem caurmērā 100 uzbrukumu laikā tiek ielaisti visvairāk punktu.

Kopš Džeksons 2014.gadā kļuva par "Knicks" prezidentu, bija sagaidāms, ka tieši trijstūra uzbrukums kļūs par vienu no komandas rokrakstiem. Tiesa, ar tā ieviešanu nav pārāk sekmējies, turklāt vienībai regulāri mainījušies galvenie treneri. Vairāki eksperti arī norādījuši, ka trijstūra uzbrukuma laiks ir pagājis un tas vairs nav piemērojams mūsdienu basketbolam.

Ar diviem panākumiem sešos mačos "Knicks" komanda Austrumu konferences kopvērtējumā pašlaik atrodas 12.vietā, bet nākamo maču tā aizvadīs trešdien, kad savā laukumā tiksies ar Bruklinas "Nets".

Porziņģis sezonas pirmajās sešās spēlēs vidēji mačā iemetis 18,8 punktus, kas ir otrs labākais rādītājs komandā, savācis 6,5 atlēkušās bumbas un bloķējis 1,3 metienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!