Foto: AFP/Scanpix

Latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" iepriekšējam vadītājam Kurtam Rembisam uzticētas rūpes par komandas aizsardzību.

Ar vidēji vienā spēlē ielaistiem 109,8 punktiem "Knicks" šajā statistikas rādītājā ir vājākā komanda līgā. Iepriekšējā mačā, kurā Ņujorkas basketbolisti ar rezultātu 109:114 piekāpās Jūtas "Jazz", "Knicks" otrajā puslaikā ielaida 65 punktus.

Pirms tam "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks rūpes par aizsardzību uzticēja vairākiem asistentiem, kuri savus pienākumus saglabās, taču Rembiss kalpos kā saikne starp viņiem un Hornačeku.

"Tas varēja būt jebkurš (no asistentiem). Kā treneru kolektīvs visi runājam par vienu un to pašu lietu. Šķita, ka labāk šajā amatā klātos Kurtam," teica Hornačeks.

Iepriekšējā divas sezonas Rembiss bija "Knicks" galvenā trenera Derika Fišera asistents, bet februārī pēc viņa atlaišanas Rembiss kļuva par galvenā trenera pienākumu izpildītāju.

Rembisa vadībā "Knicks" 28 spēlēs tika pie deviņām uzvarām, bet sezonu noslēdza ar 32 uzvarām 82 mačos, tādējādi izslēgšanas spēlēs neiekļūstot.

Rembisam ir 19 gadu pieredze NBA trenera darbā. Divas sezonas no 2009. līdz 2011.gadam Rembiss vadīja Minesotas "Timberwolves". Viņš ieguvis astoņus NBA čempiona titulus ar Losandželosas "Lakers" komandu - četrus kā spēlētājs un četrus kā treneris vai citā amatā.

Ar diviem panākumiem sešos mačos "Knicks" komanda Austrumu konferences kopvērtējumā pašlaik atrodas 13.vietā, bet nākamo maču tā aizvadīs trešdien, kad savā laukumā tiksies ar Bruklinas "Nets".

Porziņģis sezonas pirmajās sešās spēlēs vidēji mačā iemetis 18,8 punktus, kas ir otrs labākais rādītājs komandā, savācis 6,5 atlēkušās bumbas un bloķējis 1,3 metienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!