Foto: AP/Scanpix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns otrdien palīdzēja viņa pārstāvētajai Sanantonio "Spurs" komandai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 102:100 (26:24, 26:21, 19:33, 31:22) dramatiskā cīņā pieveikt Hjūstonas "Rockets".

"Spurs" komandai šī bija piektā uzvara pēc kārtas, turklāt izbraukumā tā šosezon triumfējusi 15 no aizvadītām 16 spēlēm.

Bertāns šoreiz nospēlēja vien divarpus minūtes un pie punktiem netika, turklāt neveica arī nevienu metienu pa grozu. Latvietis protokolā atzīmējās ar vienu atlēkušo bumbu, vienu kļūdu un vienu piezīmi.

"Spurs" rindās 21 punktu iemeta Kavai Lenards, kamēr 17 punkti un desmit atlēkušās bumbas Lemarkusam Oldridžam.

Savukārt "Rockets" sastāvā ar 31 punktu un desmit bumbām zem groziem atzīmējās Džeimss Hārdens, kurš gan iemeta tikai vienu no 11 tālmetieniem. Tikmēr 16 punktus pievienoja Trevors Ariza.

Pirmajā puslaikā Bertāns laukumā nedevās, bet to labāk aizvadīja "Spurs", kas ieguva desmit punktu pārsvaru (44:34). Savukārt pirmo puslaiku viesi no Sanantonio noslēdza ar septiņu punktu vadību - 52:45.

Lai arī otrā puslaika sākumā vadībā vēl atradās "Spurs" komanda, "Rockets" basketbolistiem izdevās pārņemt iniciatīvu un izvirzīties vadībā. Tikmēr Bertāns laukumā nāca ceturtās ceturtdaļas sākumā un uzreiz veica rezultatīvu piespēli pieredzējušajam Manu Džinobili, kurš ar precīzu tālmetienu panāca 77:79.

Bertāns laukumā kopumā pavadīja divarpus minūtes, kuru laikā vēl atzīmējās ar piezīmi un kļūdu.

Tikmēr "Spurs" vienība otrā puslaika lielāko daļu atradās iedzinējos, bet nepilnas piecas minūtes līdz beigām Raiens Andersons panāca jau 13 punktu pārsvaru par labu "Rockets" (96:83).

Spēles turpinājums "Spurs" komandai gan bija krietni veiksmīgāks, jo tā ar sekmīgu spēli aizsardzībā un iemestiem metieniem guva uzvaru. 54 sekundes līdz beigām Denijs Grīns ar precīzu tālmetienu panāca vairs tikai 99:100, bet 12 sekundes pirms finālsirēnas Petijs Milss iemeta vēl vienu trīspunktnieku, panākot jau 102:100.

"Rockets" neizdevās nākamajā uzbrukumā gūt punktus, bet 2,7 sekundes līdz beigām Džinobili pamanījās netrāpīt abus "sodiņus". Līdz ar to Hjūstonas klubs tika pie pēdējā uzbrukuma, bet Hārdens netrāpīja grūtu izšķirošo tālmetienu.

"Spurs" ar 23 uzvarām 28 spēlēs ieņem otro vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, kur līdere ar 24 panākumiem ir Goldensteitas "Warriors". Tikmēr "Rockets" ar 21 uzvaru 29 mačos šajā konferencē ir trešajā vietā.

Nākamo maču "Spurs" aizvadīs ceturtdien, kad viesosies pie Lossandželosas "Clippers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!