Foto: AP/Scanpix

Bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Ņujorkas "Knicks" spēlētājs Čārlzs Ouklijs par goda un cieņas aizskaršanu iesūdzējis tiesā kluba īpašniekus.

Februāra sākumā notikušajā spēlē Ouklijam radās nesaskaņas ar "Knicks" īpašnieku Džeimsu Doulanu, bet pēc tam bijušo spēlētāju no "Madison Square Garden" arēnas ar varu izraidīja apsardze.

Pēcāk Ouklijs februārī tika aizturēts un apsūdzēts piecos pārkāpumos, ieskaitot divos vardarbīgos uzbrukumos. Jūnijā viņam tika dota iespēja panākt izlīgumu, taču Ouklijs no šādas iespējas atteicās. Savukārt augustā Ouklijam par labu uzvedību tika atceltas viņam izvirzītās apsūdzības. Tikmēr pats Ouklijs tagad iesūdzējis tiesā kluba īpašnieku, izvirzot prasību tieši pret Doulanu. Ouklija prasībā teikts, ka Doulans "nepārtraukti izrādījis necieņu" viņam, atsakoties no acu kontakta vai rokasspiediena, kā arī kluba bijušajai zvaigznei pašam bija jāmaksā par biļetēm uz spēli.

NBA Ouklijs spēlēja no 1988. līdz 2004. gadam, tostarp "Knicks" komandā no 1988. līdz 1998. gadam. 1994. gadā viņš vienīgo reizi karjerā piedalījās NBA Zvaigžņu spēlē.

Latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" iepriekšējā sezonā 82 spēlēs izcīnīja 31 uzvaru, ieņemdama 12. vietu Austrumu konferencē un ceturto gadu pēc kārtas palikdama ārpus "play-off" dalībniecēm

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!