Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis sestdien muguras sāpju dēļ nepiedalījās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks", aizvadot otro maču divās dienās, viesos ar rezultātu 102:117 (39:29, 22:29, 13:37, 28:22) zaudēja vienai no Rietumu konferences spēcīgākajām komandām Hjūstonas "Rockets".

Porziņģis izlaida otro spēli šosezon, jo veselības problēmu dēļ viņš nespēlēja arī vienu maču pirms divām nedēļām. Savu pirmo divu NBA sezonu laikā latvietis kopumā izlaida 26 spēles.

Tāpat "Knicks" komandai otro spēli pēc kārtas bija jāiztiek bez turku centra spēlētāja Enesa Kantera, kurš mokās ar muguras muskuļu spazmām.

"Knicks" rindās rezultatīvākais ar 30 punktiem bija Maikls Bīslijs, bet ar 20 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām izcēlās Kails O'Kvins. Vēl Kortnija Lī kontā bija 17 punkti, no kuriem 15 tika gūti pirmajā ceturtdaļā, Tims Hārdevejs juniors iemeta 11 punktus, bet ar desmit punktiem atzīmējās Džerets Džeks.

Hjūstonas komandas uzvaru ar 37 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm kaldināja Džeimss Hārdens, 17 punktus guva Raiens Andersons, 16 punkti bija Trevoram Arizam, bet ar 12 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām atzīmējās Klints Kapela, kamēr 13 rezultatīvas piespēles savā kontā ierakstīja Kriss Pols.

Tiesa, bez sava līdera Porziņģa "Knicks" maču iesāka spoži. Lauvas tiesu punktu gūstot Bīslijam un Lī, "Knicks" pirmajās piecās minūtēs veica izrāvienu 21:3, bet vēl trīs minūtes vēlāk viesi atradās vadībā jau ar 29:7. Tiesa, "Knicks" pārsvars ātri dila un pirmā ceturtdaļa tika uzvarēta vien ar desmit punktiem (39:29).

Otrajā ceturksnī "Rockets" turpināja pakaļdzīšanos līdz panāca ņujorkiešus un puslaika pārtraukumā komandas devās ar rezultātu 61:58 "Knicks" labā. Trešajā ceturksnī Hjūstonas basketbolisti uzņēma apgriezienus un no mīnus trim punktiem ceturtdaļas sākumā tās beigās panāca jau 21 punkta handikapu (95:74). Ņujorkieši ceturtajā ceturtdaļā mājinieku pārsvaru samazināja līdz 12 punktiem, bet maču zaudēja ar rezultātu 102:117.

Kā vēstīts, Porziņģis piektdien izcēlās ar 28 punktiem, tomēr "Knicks" vienība pamanījās ar 104:116 viesos piekāpties visas līgas lejasgala vienībai Atlantas "Hawks".

"Knicks" ar desmit uzvarām 19 spēlēs atrodas devītajā vietā Austrumu konferencē, kamēr "Rockets" ar 15 uzvarām 19 mačos ir Rietumu konferences līdere.

Nākamajā mačā "Knicks" pirmdien savā laukumā tiksies ar Portlendas "Trail Blazers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!