Foto: AP/Scanpix/LETA

Bostonas "Celtics" basketbolisti pirmdien ar pārliecinošu uzvaru sāka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences pusfinālu pret Filadelfijas "76ers" vienību.

"Celtics" savās mājās svinēja uzvaru ar rezultātu 117:101 (25:22, 31:23, 31:30, 30:26), sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Uzvarētājiem lielāko punktu daļu sameta trīs spēlētāji, jo Terijs Rozjērs izcēlās ar 29, Džeisons Tatums ar 28, bet Els Horfords 26 punktiem.

Rozjērs kļuva par šīs spēles spilgtāko dalībnieku, jo izcīnīja arī astoņas atlēkušās bumbas un izdarīja sešas rezultatīvas piespēles.

"Vienmēr esmu saskatījis Terija [Rozjēra] potenciālu. Šobrīd viņš izmanto radušos situāciju un spēlē lieliski. Šie mači viņam ir lieliska pieredze," 24 gadus veco Rozjēru, kuram šī ir trešā sezona NBA, slavēja komandas biedrs Horfords.

Tikmēr "76ers" komandā lielisks bija Žoels Embīds, kurš guva 31 punktu un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, kamēr Džonatana Redika rēķinā bija 20 punkti, bet NBA debitants Bens Simonss izcēlās ar 18 punktiem.

Embīds kļuvis par pirmo "76ers" basketbolistu kopš 2009. gada, kurš "play-off" mačā guvis vismaz 30 punktus. Iepriekš to spēja Andrē Millers. Arī šo maču Embīds aizvadīja ar sejas masku, kuru viņam jāvelk pēc sejas kaula lūzuma.

"Celtics", kas spēlē bez ceļgala traumu guvušā līdera Kairija Ērvinga, bija vadībā lielāko mača daļu, spēles beigās nodrošinot pārliecinošu uzvaru.

"Mēs ļoti labi spēlējām aizsardzībā, apturot pretiniekus, kamēr uzbrukumā mums bija ļoti labs temps," piebilda Horfords.

Sērijas otrā spēle ceturtdien atkal notiks Bostonā.

Jau ziņots, ka Austrumu konferences ceturtdaļfinālā "76ers" ar 4-1 uzvarēja Maiami "Heat", bet "Celtics" grūtā sērijā ar 4-3 pieveica Milvoki "Bucks".

Tikmēr otrā Austrumu konferences pusfinālā spēkiem mērosies Toronto "Raptors" un Klīvlendas "Cavaliers", kas sēriju sāks otrdien.

Savukārt Rietumu konferences pusfinālā pērnā gada NBA čempione Goldensteitas "Warriors" ir vadībā ar 1-0 pret Ņūorleānas "Pelicans", bet Hjūstonas "Rockets", kas bija labākā šīs sezonas pamatturnīra komanda, ar 1-0 ir priekšā duelī ar Jūtas "Jazz".

Pērn par čempioni tika kronēta "Warriors", kas finālsērijā pārspēja "Cavaliers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!