Foto: LETA

Latvijas izlases basketbolists Dairis Bertāns pirmdien ar trim punktiem palīdzēja Milānas "EA7 Emporio Armani" komandai nonākt uzvaras attālumā no Itālijas A sērijas fināla.

"EA7 Emporio Armani" vienība viesos ar rezultātu 80:74 (17:17, 19:21, 22:17, 22:19) uzvarēja Brešas "Germani Basket" vienību, sērijā līdz trim uzvarām panākot vadību 2-1.

Bertāns šajā mača laukumā bija 15 minūtes, kuru laikā iemeta vienu no diviem tālmetieniem, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu un nopelnīja trīs piezīmes. Maču latviešu basketbolists gan noslēdza ar negatīvu efektivitātes punktu rādītāju -1.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 20 punktiem bija amerikānis Endrū Gaudloks, kamēr zaudētāju labā 19 punktus Markuss Lendrijs.

Nākamo spēli abas komandas trešdien atkal aizvadīs Brešā.

Jau ziņots, ka "EA7 Emporio Armani" ceturtdaļfināla sērijā ar 3-0 apspēlēja Kantu "Red October" vienību, kamēr "Germani Basket" ar 3-0 pārspēja Varēzes "Openjobmetis".

Pusfinālā iekļuvusi arī Ojāra Siliņa pārstāvētā Trento "Dolomiti Energia", kas pusfinālā pagaidām spēlē neizšķirti 1-1 pret iepriekšējās sezonas čempioni Venēcijas "Umana Reyer".

Ceturtdaļfinālā Trento "Dolomiti Energia" ar 3-1 uzveica Avelīno "Sidigas" basketbolistus.

Pērn Itālijas čempionāta finālā Trento komanda sērijā ar 2-4 zaudēja tieši "Umana Reyer" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!