Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas otrajā spēlē Goldensteitas "Warriors" savā laukumā, pateicoties Stefana Karija deviņiem tālmetieniem, ar rezultātu 122:103 pārspēja Klīvlendas "Cavaliers" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca rezultātu 2-0.

Karijs šajā mačā kopumā guva 33 punktus un realizēja deviņus no 17 tālmetieniem. Deviņi trīspunktnieki ir jauns NBA finālsērijas tālmetienu rekords. Kevins Durants pievienoja 26 punktus un deviņas atlēkušās bumbas, bet Kleja Topmsona kontā 20 punkti. Klīvlendas komandas labā Lebrons Džeimss guva 29 punktus, izdarīja 13 rezultatīvas piespēles un izcīnīja deviņas atlēkušās, savukārt Kevins Lavs piebalsoja ar 22 punktiem un 10 atlēkušajām bumbām.

"Warriors" spēli iesāka diezgan droši, izvirzoties vadībā ar 15:6, bet Džeimss un "Cavaliers" neļāva šo pārsvaru palielināt, līdz ceturtdaļas beigām deficītu samazinot līdz 28:32. Otrajā ceturtdaļā "Warriors" spēlētāji realizēja vairākus tālmetienus pēc kārtas, kas atkal deva drošu pārsvaru – 59:46.

Turpinājumā "Cavaliers" spēlētāji atkal spēja deficītu samazināt, jo Džeimsam un Lavam piepalīdzēja arī Džordžs Hils (71:76), tomēr "Warriors" spēlētāji tuvāk pretiniekus nelaida, un piecas sekundes pirms trešās ceturtdaļas beigām Deivids Vests iemeta diezgan svarīgu tālmetienu, panākot 90:79.

Karijs ceturtajā ceturtdaļā realizēja sarežģītus tālmetienus, no kuriem vienu iemeta ar noteikumu pārkāpumu. "Warriors" pārsvars ātri pieauga, kas ļāva izcīnīt uzvaru ar drošu pārsvaru

Nākamā NBA finālsērijas spēle risināsies Klīvlendā naktī uz ceturtdienu pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!