Foto: FIBA
Latvijas U-17 meiteņu basketbola izlases galvenais treneris Kaspars Mājenieks pēc zaudējuma Pasaules kausa ceturtdaļfinālā Francijai norādīja uz zaudējuma iemeslu - nepietiekamu fizisko sagatavotību, vēsta Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapa.

Kā ziņojām, Latvijas U-17 meiteņu izlase Pasaules kausa izcīņā Minskā piektdien ceturtdaļfinālā zaudēja Francijas izlasei ar 43:67 (6:16, 14:39, 34:50) un sestdien par 5./8. vietu spēlēs ar Itālijas izlasi, kam pērn latvietes zaudēja Eiropas U-16 čempionāta bronzas mačā.

"Visā krāšņumā parādījās vecā problēma – nepietiekama fiziskā sagatavotība," pēc spēles atzina izlases galvenais treneris Kaspars Mājenieks. "Mūsu meitenes tehniski nav sagatavotas sliktāk par francūzietēm, taču gūti ko runāt par tehniku vai taktiku, ja nepietiek spēka pārvarēt pretinieču presingu un uzvarēt cīņā par vietu. Tā nav problēma, ko var atrisināt dažās nedēļās izlasē – vairāk un mērķtiecīgāk jāstrādā no bērna kājas."

"Fiziskā spēka trūkums atņem arī daļu pārliecības. Pirmajā puslaikā tas bija ļoti jūtams, kaut arī, gatavojoties spēlei, centāmies parādīt, ka arī Francijas basketbolistes ir dzīvi cilvēki, no kurām nav jābaidās," norāda treneris. "Spēles laikā atguvāmies un otrajā puslaikā bija daudz labu epizožu. Prieks par Līnu (Locenieci), kura varēja trāpīt, par Elviju (Veršeli), no kuras gan gaidu vēl agresīvāku darbību. Arī citām meitenēm bija veiksmīgi brīži."

"Ceru, otrais puslaiks palīdzēs sagatavoties rītdienas spēlei ar Itālijas izlasi, kurā būs laba iespēja revanšēties par neveiksmi pērn Eiropas čempionātā. Diemžēl nebūs iespēja spēles plānu noslīpēt treniņā, jo spēle sāksies agri. Jāsaņemas un jācīnās," uzsver Mājenieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!