Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns trešdien guva sešus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" piedzīvoja zaudējumu.

"Spurs" viesos ar rezultātu 89:128 (25:28, 9:29, 24:25, 31:36) piekāpās Minesotas "Timberwolves" vienībai.

Bertāns šajā mačā nospēlēja 17 minūtes un 12 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no četriem divpunktu metieniem, bet aizmeta garām trīs tālmetienus. Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, bloķēja vienu metienu un vienu reizi pārkāpa noteikumus. "Spurs" ar Bertānu laukumā ielaida par 11 punktiem vairāk nekā iemeta.

"Spurs" rindās rezultatīvākais ar 14 punktiem bija austrietis Jākobs Pēltls.

Uzvarētājiem 21 punktu guva Roberts Kovingtons, bet pa 16 punktiem bija Derikam Rouzam un Karlam Antonijam Taunsam, kurš atzīmējās arī ar 11 atlēkušajām bumbām.

"Timbervolwes" spēles gaitā pakāpeniski palielināja savu pārsvaru un svinēja drošu uzvaru. Ceturtajā ceturtdaļā laukuma saimnieku pārsvars sasniedza 48 punktus.

"Spurs" ar desmit uzvarām 21 spēlē Rietumu konferencē ieņem desmito vietu, kamēr "Timberwolves" ar 11 uzvarām 22 cīņās ir devītā.

"Spurs" nākamo maču aizvadīs piektdien, kad savā laukumā uzņems Hjūstonas "Rockets".

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs trešdien atkal netika laukumā viņa pārstāvētās Bruklinas "Nets" spēlē savā laukumā, kurā bruklinieši ar rezultātu 91:101 (16:17, 26:26, 36:27, 13:31) piekāpās Jūtas "Jazz" komandai, piedzīvojot ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Bruklinas "Nets" trešdien Rodionu Kurucu atsauca no NBA Attīstības līgas, kurā viņš atradās no pagājušās ceturtdienas, Longailendas "Nets" sastāvā aizvadot trīs mačus.

"Nets" komandā 18 punktus guva Spensers Dinvidijs, bet pa 14 punktiem sameta Rondijs Holiss-Džefersons, Džerets Allens un D'Endželo Rasels. Holisam-Džefersonam un Allenam šajā mačā bija attiecīgi arī 11 un desmit atlēkušās bumbas.

"Jazz" rindās rezultatīvākais ar 29 punktiem bija Donovans Mičels, kurš atgriezās laukumā pēc divu maču izlaišanas. Tikmēr ar 23 punktiem un 16 atlēkušajām bumbām atzīmējās Rūdijs Gobērs.

"Domāju, ka viņi mūs ļoti labi izpētīja. Pretinieki turējās tuvumā mūsu metējiem un pareizi izmantoja rotācijas," pēc zaudējuma teica Rasels.

Kurucs šosezon Bruklinas "Nets" sastāvā piedalījies septiņās NBA cīņās, vidēji iemetot 6,6 punktus un izcīnot 3,0 atlēkušās bumbas. Savukārt Attīstības līgā viņš četrās spēlēs vidēji iemetis 9,5 punktus un izcīnījis 5,8 atlēkušās bumbas.

"Nets" ar astoņām uzvarām 22 spēlēs Austrumu konferencē ieņem desmito vietu, kamēr "Jazz" ar desmit panākumiem 22 cīņās ir 13. pozīcijā Rietumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!