Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs sestdien guva astoņus punktus un sakrāja piecas atlēkušās bumbas viņa pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bruklinas "Nets" zaudējumā.

"Nets" viesos ar 88:102 (19:24, 20:18, 19:26, 30:34) piekāpās Vašingtonas "Wizards" vienībai.

Kurucs laukumā pavadīja 14 minūtes un 19 sekundes, kuru laikā guva astoņus punktus un sakrāja piecas atlēkušās bumbas, no kurām četras bija aizsardzībā.

Latvijas basketbolists iemeta divus no trijiem divpunktu metieniem, bet aizmeta garām visus četrus tālmetienus, kā arī realizēja četrus no četriem soda metieniem. Vēl viņam arī viena kļūda un piecas personīgās piezīmes.

Rezultatīvākais "Nets" rindās ar 14 punktiem bija Alens Krebs, bet "Wizards" sastāvā 30 punktus guva Džons Vols, kuram arī deviņas rezultatīvas piespēles.

Kurucs līdz šim NBA spēlē nebija piedalījies jau kopš 16. novembra. "Nets" vienība pašlaik cietusi sešus zaudējumus pēc kārtas.

Kurucs šosezon Bruklinas "Nets" sastāvā piedalījies astoņās NBA cīņās, vidēji iemetot 6,8 punktus un izcīnot 3,2 atlēkušās bumbas. Savukārt Attīstības līgā viņš četrās spēlēs vidēji iemetis 9,5 punktus un izcīnījis 5,8 atlēkušās bumbas.

"Nets" ar astoņām uzvarām 24 spēlēs Austrumu konferencē ieņem 11. vietu, kamēr "Wizards" ar deviņiem panākumiem 23 cīņās ir devītā Austrumos.

"Nets" nākamo spēli aizvadīs pirmdien, kad savā laukumā uzņems Klīvlendas "Cavaliers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!