Foto: LETA
VTB Vienotās līgas kluba Permas "Parma" mājaslapa vēsta, ka no galvenā trenera pienākumiem ir atbrīvots Latvijas speciālists Nikolajs Mazurs.

"Komanda pēdējā laikā nerāda labāko sniegumu. Mūsu zaudējuma sērija ir ievilkusies, bet Permā gaida pavisam citus rezultātus. Sagaidījām, ka situāciju var atrisināt bez "ķirurģiskas iejaukšanās". Tomēr pēdējās spēles parādīja, ka komandai nepieciešama pārlādēšana. Diemžēl komandas turpmākai attīstībai nepieciešama trenera atstādināšana," iemeslus skaidrojis kluba prezidents Sergejs Boguslavskis.

"Sen bija redzams, ka komandā ir krīze. Centāmies problēmu atrisināt. Pēc zaudējuma Polijā pret "Zielona Gora" mums ar komandu bija nopietna saruna. Spēlētāji un treneri pa taisno no lidostas devās uz komandas bāzi, kur līdz trijiem naktī runājām, ko mums būtu jādara šādā situācijā. Tomēr regress sniegumā nekur nepazuda, tāpēc kopā ar Nikolaju Mazuru pieņēmām šādu lēmumu," situāciju komentēja kluba ģenerāldirektors Aleksandrs Bašminovs.

Minētais 18. janvāra zaudējums pret Zelona Guras klubu ir Permas otrā smagākā sakāve šis VTB sezonas laikā. Toreiz "Parma" vienība uzstādīja savu sezonas gūtu punktu antirekordu, piekāpjoties pretiniekiem ar rezultātu 63:88. Sekojošās divās spēlēs nācās atzīt "Lokomotiv Kuban" un "Nizhny Novgorod" komandu pārākumu, komandas zaudējumu sērijai ievelkoties līdz deviņiem zaudējumiem desmit spēlēs.

Permas komanda, kuras rindās ar 7,1 punktu vidēji spēlē izceļas Latvijas vīriešu basketbola izlases kapteinis Jānis Blūms, šobrīd turnīra tabulā ieņem priekšpēdējo, 13. vietu. Trīs izcīnītās uzvaras 15 spēlēs ļauj tai atrasties priekšā vien "Tsmoki Minsk" vienībai.

Karjeras laikā Mazurs ir strādājis vairākos VTB Vienotās līgas klubos. Pie savas pirmās iespējas strādāt kā galvenajam trenerim viņš tika 2014./15. gada sezonā, kad kā ilglaicīgais kluba trenera asistents pārņēma "VEF Rīga" grožus. Šajā līgā viņš arī ir vadījis Tbilisi "Vita" un Saratovas "Avtodor", bet kā trenera asistents strādājis Kazaņas "Unics" komandā.

"Parma" izaicinājumu Latvijas treneris pieņēma 2017.gadā, bet pērn vasarā abas puses vienojās, ka turpinās sadarbību arī nākamos divus gadus.

Mazurs arī ir vadījis vairākas Latvijas jauniešu izlases, tai skaitā 2013. gada Latvijas U-18 vīriešu izlasi, kura ar Kristapu Porziņģi un Anžeju Pasečņiku sastāvā izcīnīja ceturto vietu Latvijā notiekošajā Eiropas čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!