Foto: LETA
Latvijas izlases basketbolists Ingus Jakovičs pēc spēles atzina, ka spēle pret Spānijas valstsvienību tika uzsākta pārāk slikti, lai komanda būtu spējīga tās otrajā pusē atgūties.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbola izlase piektdien, 22. februārī, 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas priekšpēdējā spēlē savā laukumā ar rezultātu 62:67 piekāpās Spānijas valstsvienībai. Mājinieku izlase pirmajā puslaikā pamanījās atrasties zaudētājos pat ar 19 punktu deficītu, ko izdevās gandrīz pilnvērtīgi sadeldēt spēles otrajā pusē.

“Uzskatu, ka mēs visu “salaidām dēlī” jau pirmajā puslaikā. Tā atspēlēšanās bija ļoti nogurdinoša un prasīja daudz pūļu. Beigās, iespējams, fiziski pietrūka spēka. Otrajā puslaikā spējām saņemties, mēģinājām lauzt spēli, kļuvām agresīvāki gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Uzskatu, ka otrais puslaiks mums izdevās, tomēr bijām jau par daudz ielaiduši,” uz spēli atskatījās Jakovičs.

Latvijas izlase spēles pirmo tālmetienu trāpīja, kad no distances izcēlās Ojārs Siliņš un trešajā ceturtdaļā bija palikušas vien nepilnas sešas minūtes. Uz metienu precizitātes neveiksmēm un vājo sniegumu uzbrukumā pirmajā puslaikā norādīja arī BK “Ventspils” aizsargs.

“Pārāk pasīvi spēlējām. Būtu kāds metiens vēl iekritis, būtu lielāka pārliecība. Ja nemaldos, pirmajā puslaikā nevienu trīspunktnieku neiemetām. 25 punkti tas tomēr ir (teikumu nepabeidz)... Vienalga kādas sadarbības tiek spēlēt, mājas zālē jāiemet vairāk. Pirmais puslaiks sabojāja spēli,” atklāts bija aizsargs.

“Sākotnēji kaut kas mums aizsardzībā nestrādāja. Treneris mazliet pamainīja spēles plānu, sākām mainīties pēc aizsegiem, garie sāka spēlēt agresīvāk – tā mēģinājām to spēli salauzt. Domāju, ka ar tādām izmaiņām mazliet arī salauzām,” uz otro puslaiku atskatījās Jakovičs, kurš norādīja, ka par spēli pozitīvā ziņā atmiņā paliks skaļie līdzjutēji, un trokšņa dēļ laukumā brīžiem bijis grūti sazināties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!