Foto: FIBA
Latvijas basketbolists Jānis Strēlnieks Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra izšķirošajā spēlē pret Melnkalni savainoja kājas muskuli, taču plīsums neesot liels, sociālajā tīklā "Twitter" ziņo spēlētāja aģents Artūrs Kalnītis.

Strēlnieks mačā guva 25 punktus, izdarīja 10 rezultatīvas piespēles un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, bet pamatlaika izskaņā, minūti pirms izšķirošajiem notikumiem laukumā, viņš guva savainojumu. Bez viņa Latvijas izlase mačā pret Melnkalni izcīnīja uzvaru ar 80:74, tomēr šoreiz uzvarai bija zaudējuma rūgtums. Panākums neļāva Latvijai tikt uz Pasaules kausa finālturnīru, jo Podgoricā bija nepieciešama uzvara ar vismaz deviņu punktu starpību.

"Jānis Strēlnieks guva nelielu muskuļa plīsumu, spēlējot 2019. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas spēlē. Viņš centās spēlēt ar traumu, cik vien bija iespējams. Nekad neesmu bijis tik lepns par kādu no saviem klientiem, redzot šādu Jāņa sniegumu," rakstīja Kalnītis.

Savukārt Grieķijas mediji vēsta, ka izlasē gūtā trauma Strēlniekam liegs spēlēt vismaz četras līdz sešas nedēļas jeb vienu līdz pusotru mēnesi. Līdz ar to ULEB Eirolīgas pamatturnīra atlikušās septiņas spēles viņam, visticamāk, ies secen.

Strēlnieks šajā sezonā 20 ULEB Eirolīgas spēlēs vidēji guvis 8,8 punktus, veicis 2,0 rezultatīvas piespēles un izcīnījis 1,9 atlēkušās bumbas. Savukārt Grieķijas čempionātā viņš 13 mačos caurmērā guvis 6,3 punktus un veicis 2,3 rezultatīvas piespēles.

Piektdien Strēlnieka un Jāņa Timmas pārstāvētajai Pirejas "Olympiakos" komandai ULEB Eirolīgas mačā savā laukumā jāuzņem Maskavas CSKA. Zem jautājuma zīmes arī arī otra "Olympiakos" saspēlnieka Vasiļa Spanuļa dalība mačā, jo viņš arī guvis traumu. Eirolīgā jaunu spēlētāju pieteikšanas termiņš beigsies trešdien.

Latvijas izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars pēc mača sacīja, ka Strēlnieka iztrūkums ietekmēja mača iznākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!