Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails šovasar plāno apciemot abu komandas Eiropas zvaigžņu dzimtenes, viesojoties pie Kristapa Porziņģa Latvijā un pie Lukas Dončiča Slovēnijā, vēsta medijs "dallasnews.com".

Kārlails pēc aizvadītās regulārās sezonas Dončiču nosauca par labāko pirmgadnieku NBA kopš Lebrona Džeimsa, Larija Bērda, Maģiskā Džonsona un Maikla Džordana.

"Viņš ir viens no retajiem basketbolistiem, kurš, sevi pilnībā izaicinot, varēs ļaut katram spēlētājam apkārt viņam sasniegt krietni augstākus griestus nekā cilvēki no viņiem būtu sagaidījuši," Kārlails izteicās par Dončiča spējām būt ne tikai individuāli prasmīgam spēlētājam, bet arī tādam, kurš uzlabo komandas biedru sniegumu.

Dalasas vienība 2018./19. gada sezonā izcīnīja 33 uzvaras 82 spēlēs, bet slovēņu basketbolists vidēji mačā atzīmējās ar 21,2 punktiem, 7,8 atlēkušajām bumbām un 6,0 rezultatīvām piespēlēm.

"Šie vārdi var izdarīt spiedienu uz viņu, bet es ļoti ticu šajā puisī. Taču būs nepieciešams liels darbs. Šovasar viņam ir ļoti svarīgi sasniegt dzīves labāko fizisko kondīciju, lai spētu vadīt šo franšīzi nākotnē uz laukuma, kopā ar Kristapu Porziņģi," izaicinājumu slovēnim veica speciālists.

59 gadus vecajam trenerim šī bija vienpadsmitā sezona pie Dalasas komandas stūres. Bijušais basketbolists vadīja "Mavericks" arī 2010./11. gada sezonā, kad komanda izcīnīja pirmo NBA čempiontitulu kluba vēsturē.

Kristaps Porziņģis komandai pievienojās 31. janvārī veiktā maiņas darījumā, kad latvieti uz Teksasas komandu aizmainīja viņa iepriekšējā komanda Ņujorkas "Knicks".

"Mavericks" komandai kā viņa īpašniecei būs iespēja, sākot ar šī gada 1. jūliju, basketbolistam piedāvāt 158 miljonu dolāru vērtu līgumu uz nākamajām piecām sezonām, lai turpinātu sadarbību ar liepājnieku, kuram šovasar beidzas līgums.

Savukārt Dončičs, kuram kā pirmgadniekam atlikuši vēl trīs gadi pašreizējās līgumsaistībās ar klubu, izteicies, ka grasās "izslēgt visus sociālos tīklus" un dosies uz Slovēniju, kur viņš nevienam nebūs atrodams.

Līdzīgu soli trenerim Kārlailam pagājušogad veica arī Ņujorkas "Knicks" galvenais treneris Deivids Fizdeils, kurš viesojās Liepājā, lai nodibinātu labākas attīstības ar Latvijas basketbolistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!