Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu pirmās kārtas pirmajās spēlēs svētdien uzvaras izcīnīja pāru favorīti Bostonas "Celtics", Portlendas "Trail Blazers", Milvoki "Bucks" un Hjūstonas "Rockets".

"Celtics" basketbolisti savā laukumā ar rezultātu 84:74 pārspēja Indiānas "Pacers" un sērijā izvirzījās vadībā ar 1-0. Pirmajā puslaikā Bostonas komanda bija iedzinējos ar 11 punktu deficītu, taču trešajā ceturtdaļā "Celtics" veica izrāvienu 26:8, kas ļāva pārņemt vadību. To izdevās noturēt līdz spēles beigām.

"Celtics" komandas sastāvā ar 20 punktiem izcēlās Kairijs Īrvings, kura kontā arī septiņas rezultatīvas piespēles, un Markuss Moriss. 15 punktus sameta Džeisons Teitums, bet pa 10 punktiem pievienoja Els Horfords un Gordons Heivords. "Pacers" rindās 14 punktus guva Korijs Džozefs, bet 12 punkti Bojana Bogdanoviča kontā.

Portlendas "Trail Blazers" ar 104:99 savā laukumā sīvā cīņā pieveica Oklahomasitijas "Thunder". Visa mača garumā abas komandas spēkojās diezgan sīvi un tikai spēles sākumā mājiniekiem bija drošs pārsvars. Pamatlaika izskaņā "Thunder" pietuvojās līdz 92:93, bet pēc tam rezultātu nespēja izlīdzināt.

30 punktus uzvarētājiem guva Deimiens Lilards, 24 punktus pievienoja Sīdžejs Makolums, bet 20 punkti un 18 atlēkušās bumbas Enesa Kantera kontā. "Thunder" rindās Pols Džordžs guva 26 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas, bet Rasels Vestbruks izcēlās ar kārtējo "triple-double", gūstot 24 punktus, izcīnot 10 atlēkušās bumbas un izdarot 10 piespēles.

Milvoki "Bucks" vienība ar 121:86 sagrāva Detroitas "Pistons", un uzvarētājiem vismaz 10 punktus guva septiņi spēlētāji. Produktīvākais bija Jannis Adetokunbo, kurš guva 24 punktus un izcīnīja 17 atlēkušās bumbas. "Pistons" rindās nespēlēja komandas līderis Bleiks Grifins, bet pa 12 punktiem guva Andrē Dramonds un Redžijs Džeksons.

Visbeidzot Hjūstonas "Rockets" ar 122:90 pieveica Jūtas "Jazz". Džeimss Hārdens guva 29 punktus, izdarīja 10 piespēles un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, savukārt Klints Kapela iekrāja 16 punktus un 12 bumbas zem groziem. Arī "Rockets" rindās septiņi spēlētāji guva vismaz 10 punktus. Rūdijs Gobērs bija rezultatīvākais "Jazz" rindās, gūstot 22 punktus un savācot 12 atlēkušas bumbas. 19 punkti Donavana Mičela kontā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!