Foto: F64
Viens no basketbola klubiem, kas izrāda interesi par Latvijas izlases un basketbola kluba "Ventspils" aizsargu Rihardu Lomažu, ir Vilērbānas ASVEL vienība, vēsta portāls "bebasket.fr".

Jau vēstīts, ka Rihards Lomažs pievienosies kādai pašlaik neatklātai ULEB Eirolīgas komandai, par ko "Ventspils" vienība saņems spēlētāja līguma izpirkuma samaksu.

Interesi par Lomažu esot izrādījusi tieši Francijas basketbola leģendai Tonijam Pārkeram piederošā Vilērbānas ASVEL komanda, kas iekļauta Eirolīgas turnīra paplašināšanā no 16 uz 18 vienībām. ASVEL vienojusies ar līgu par dalību divos nākamajos Eirolīgas čempionātos.

Francijas portāls ziņo, ka lielu lomu ASVEL interesē par latvieti spēlē Francuā Lamī, kluba jaunais ģenerālmenedžeris. Lamī ilgus gadu piekopa basketbola aģenta arodu un savulaik dzīvojis arī Lietuvā līdz šī gada maijā viņš pieņēma darbu ASVEL komandā.

Valdemārpilnieks aizvadītajā sezonā īpaši izcēlās Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā, kurā 12 spēļu laikā aizsargs vidēji mačā guva 17,1 punktus, trāpot 51,6 procentus metienu no spēles, kā arī realizējot 85,4 procentus soda metienu. Lomažs bija turnīra trešais rezultatīvākais spēlētājs.

Savukārt Latvijas-Igaunijas līgā basketbolists vidēji atzīmējās ar 14,2 punktiem un 4,4 rezultatīvām piespēlēm. Čempionāta finālā 23 gadus vecais Lomažs guva 26 punktus (4/4 divpunktu metienos, 4/5 trīspunktu metienos), palīdzot basketbola klubam "Ventspils" ar 102:80 pieveikt "VEF Rīga" vienību.

ASVEL klubs savas 71 gada ilgās vēstures laikā 18 reizes uzvarējis Francijas čempionātā, bet šobrīd tai gaidāma cīņa līgas izslēgšanas spēļu pusfinālā pret "Nanterre 92" vienību. Pēdējo reizi ASVEL čempionu godu izpelnījās 2016. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!