Foto: AP/Scanpix/LETA

Goldensteitas "Warriors" spēlētājs Kevins Durants Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas piektajā spēlē guvis Ahileja cīpslas savainojumu, emocionālās preses konferencē paziņoja kluba ģenerālmenedžeris Bobs Maiers.

Durants kājas ikra traumas dēļ nebija spēlējis kopš Rietumu konferences pusfināla sērijas piektās spēles pret Hjūstonas "Rockets" vienību. Lai arī "Warriors" bez viņa palīdzības iekļuva NBA finālā, taču pēc četrām finālsērijas spēlēm komanda bija iedzinējos ar 1-3 pret Toronto "Raptors". Durants atgriezās laukumā sērijas piektajā spēlē, taču viņš otrajā ceturtdaļā savainojuma dēļ pameta laukumu.

Kā precizēja "Warriors" ģenerālmenedžeris Maiers, tad Durants nevis atsvaidzinājis iepriekšējo traumu, bet guvis citu.

"Kevinam ir Ahileja cīpslas trauma. Viņam vēl veiks magnētisko rezonansi, pēc kuras varēs noteikt traumas nopietnību," valdot emocijas sacīja Maiers. "Viņš četras nedēļas strādāja ar mūsu medicīnisko personālu. Visi kopā pieņēmām lēmumu, ka viņš var spēlēt šajā mačā. Es ticu, ka šajā situācijā nav neviena vainīgā, bet es saprotu, kā šajā dzīvē notiek, tāpēc, ja vēlaties kādu vainot, vainojiet mani, jo es vadu basketbola operācijas šajā klubā."

"Kevins Durants mīl spēlēt basketbolu. Tika apšaubīts, vai viņš vēlējās atgriezties laukumā un palīdzēt mūsu komandai savas iepriekšējās traumas dēļ. Viņš ir viens no vispārprastākajiem cilvēkiem. Viņš ir lielisks komandas biedrs un labs cilvēks," uzsvēra Maiers.

Durants šīs sezonas izslēgšanas spēlēs vidēji 11 spēlēs guvis 34,2 punktus, izcīnījis 5,2 atlēkušās bumbas un izdarījis 4,9 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!