Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bruklinas “Nets” vienojusies par līgumsaistībām ar uzbrucēju Kevinu Durantu, saspēles vadītāju Kairiju Īrvingu un centra pozīcijas spēlētāju Deandrē Džordanu, vēsta medija ESPN žurnālists Eidriens Vožnarovskis.

Jau ziņots, ka Bruklinas kluba vadība jūnijā vienojās par maiņas darījumu ar Atlantas "Hawks" vienību, lai atbrīvotu vietu zem līgas algu griestiem divu zvaigžņu piesaistīšanai. ASV žurnālisti laikus precīzi vēstīja, ka komandas mērķis, 30. jūnija vakarā tiekot atvērtam brīvo aģentu tirgum, ir parakstīt līgumus ar brīvajiem aģentiem Kevinu Durantu un Kairiju Īrvingu.

Bijušais Goldensteitas "Warriors" uzbrucējs Kevins Durants ar "Nets" kluba vadību vienojies par sadarbību uz četrām sezonām, par ko Durants atalgots ar 164 miljonu ASV dolāru vērtu līgumu, bet Bostonas "Celtics" komandu pametušais Īrvings šajā pašā laika posmā nopelnīs 141 miljonu. Taču Deandrē Džordans parakstīs līgumu uz četrām sezonām par 40 miljoniem, ziņo Vožnarovskis.

Daļa no Duranta iegūšanas darījuma paredz, ka "Warriors" vienība paraksta šo līgumu ar Durantu, lai aizmainītu viņu uz "Nets" vienību pret D'Endželo Raselu, kurš jaunajā komandā četru gadu laikā tiks atalgots ar 117 miljoniem ASV dolāru.

Līgumi oficiāli varēs tik slēgti pēc 6. jūlija.

2018./2019. gada sezonā Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas komanda pēc triju gadu pārtraukuma pirmo reizi iekļuva NBA izslēgšanas spēlēs. Austrumu konferences pirmajā kārtā Bruklina piecās spēlēs piekāpās Filadelfijas “76ers”, uzvarot vien sērijas pirmajā spēlē.

Klubs to paveica ar gados jaunu sastāvu, kuram artavu deva arī līgas pirmgadnieks Rodions Kurucs. Cēsnieks gāja komandas pamatpiecniekā 46 no 63 spēlēm un tajās vidēji atzīmējās ar 8,5 punktiem, kā arī 3,9 atlēkušajām bumbām.

Sagaidāms gan, ka nākamajā sezonā Kurucam komandas jaunpienācējs konkurenci trešā un ceturtā numura pozīcijā vēl nespētu sagādāt. Durants aizvadītās sezonas finālsērijas piektās spēles laikā cieta no Ahileja cīpslas plīsuma, kas viņam, visticamāk, piespiedīs izlaist visu 2019./2020. gada sezonu.

Basketbolists pēdējās trīs sezonas pavadīja "Warriors" vienībā, ar kuru Durants izcīnīja divus čempionu titulus, abas reizes tiekot atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

Karjeras laikā 30 gadus vecais uzbrucējs vidēji spēlē izcēlies ar 27 punktiem, 7,1 atlēkušajām bumbām un 4,1 rezultatīvām piespēlēm. Durants 12 sezonu laikā desmit reizes piedalījies Visu zvaigžņu spēlē.

Savukārt Kairijs Īrvings Bruklinas vienībai pievienosies pēc divām pavadītām sezonām Bostonas "Celtics" klubā. Austrālijā dzimušais amerikāņu aizsargs astoņu sezonu laikā sešas reizes ticis izvēlēts Visu zvaigžņu spēlei, bet caurmērā mačā izcēlies ar 22,2 punktiem un 5,7 rezultatīvām piespēlēm.

27 gadus vecais basketbolists ar Klīvlendas "Cavaliers" vienību triumfēja 2015./2016. gada NBA finālā, tajā apspēlējot vēl bez Duranta spēlējošo "Warriors" komandu.

Trešais topošais Bruklinas komandas spēlētājs Deandrē Džordans 2018./2019. gada sezonas laikā bija iesaistīts maiņas darījumā, kura rezultātā Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis nonāca Dalasas "Mavericks" komandā. Džordans šajā maiņā pievienojās Ņujorkas "Knicks" vienībai, ar kuru 2,11 metrus garais centra spēlētājs noslēdza sezonu.

Džordans savu 11 NBA pavadīto sezonu laikā vidēji spēlē sakrājis 9,6 punktus un 10,9 atlēkušās bumbas, vienreiz izpelnoties godu spēlēt Visu zvaigžņu spēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!