Foto: AP/Scanpix/LETA

Savu varēšanu palīdzēt kādai no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandām apņēmušies pierādīt līgu jau pametušie basketbolisti Monta Eliss un Amāre Stademairs, vēsta ESPN.

Abi basketbolisti 8. jūlijā Lasvegasā aizvadīs privātus treniņus ar piecu NBA komandu pārstāvju klātbūtni. Gan Eliss, gan Stademairs cer papildināt tieši kādu no vienībām, kura varētu pretendēt uz NBA čempionu titulu.

Eliss līgā pavadījis 12 sezonas, kuru laikā vidēji spēlē izcēlies ar 17,8 punktiem un 4,6 rezultatīvām piespēlēm. Basketbolista pēdējais profesionālais izgājiens basketbola laukumā notika 2016./2017. gada sezonā, kad viņš Indianas "Pacers" vienībai caurmērā mačā palīdzēja ar 8,5 punktiem.

Aizsargs tika draftēts 2005. gada vasarā, tieši gadu pēc Latvijas centra pozīcijas spēlētāja Andra Biedriņa, ar kuru Eliss kopā aizvadīja sešarpus sezonas. Neviens cits basketbolists nav bijis vienā komandā ar Biedriņu tik ilgu laika posmu.

Savukārt seškārtējā Visu zvaigžņu spēles dalībnieka Stademaira pēdējais sezona NBA bija 2015./2016. gadā, kad centra pozīcijas spēlētājs pārstāvēja Maiami "Heat" komandu un vidēji atzīmējās ar 5,8 punktiem spēlē. Stademairs NBA karjeras gaitā ik spēli guvis 18,9 punktus un savācis 7,8 atlēkušās bumbas.

Amerikānis līgā kopš tā nav atgriezies, bet jau paspējis aizvadīt divas sezonas Izraēlas klubā Jeruzalmes “Hapoel”, kura basketbolistam daļēji arī pieder. Aizvadītajā sezonā Stademairs vidēji spēlē guva 12,6 punktus un savāca 5,8 atlēkušās bumbas.

Klubs arīdzan nākamsezon pārstāvēs Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgu, kuras pamatturnīrā pirmo reizi piedalīsies “VEF Rīga” vienība, bet no otrās kvalifikācijas kārtas startēs basketbola klubs “Ventspils”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!