Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis ir apbrīnojams spēlētājs un lielisks talants, tāpēc Dalasas "Mavericks" komandai ir izredzes sasniegt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēles, uzskata cits kluba spēlētājs, slovēnis Luka Dončičs.

Dončičs savā debijas sezonā "Mavericks" sastāvā kļuva par līgas labāko debitantu, bet komandai februārī maiņas darījumā pievienojās Porziņģis, kurš vēl ārstēja savainojumu. Tagad latvietis ir izveseļojies un kopā ar slovēni varētu būt diezgan dinamisks duets.

"Porziņģis ir apbrīnojams spēlētājs, lielisks talants un cīnītājs. Bez viņa un manis komandā ir vairāki lieliski spēlētāji, tāpēc es gribu iekļūt izslēgšanas spēlēs. Es ceru, ka tas mums izdosies," sarunā ar ESPN teica Dončičs.

Pats Porziņģis ir diezgan optimistiski noskaņots par savu sadarbību ar Dončiču. "Mēs varētu radīt lielas problēmas komandām. Mums vēl tikai vajag laiku, lai saspēlētos laukumā," sacīja latvietis, kurš savā pēdējā sezonā pirms traumas gūšanas vidēji izcēlās ar 22,7 punktiem, 6,6 atlēkušajām bumbām un 2,4 bloķētiem metieniem.

"Pirms šīs sezonas es jūtos daudz labāk, jo šajā starpsezonā man bija iespēja ilgāku laiku atpūsties. Pirms pagājušās sezonas man bija divas nedēļas laika atpūtai, tāpēc šoreiz ir daudz citādāk. Tagad esmu sevi sagatavojis," skaidroja slovēnis.

Dončičs aizvadītajā sezonā 72 mačos vidēji guva 21,2 punktus, izcīnīja 7,8 atlēkušās bumbas un veica 6,0 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!