Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta jaunās sezonas trešajā spēlē latvietis Kristaps Porziņģis svētdien izcēlās ar 32 punktiem, taču viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" vienība ar rezultātu 119:121 savā laukumā piekāpās Portlendas "Trail Blazers".

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 34 minūtes, kuru laikā trāpīja septiņus soda metienus (7/10), astoņus divpunktu metienus (8/13) un trīs tālmetienus (3/10). Viņam arī deviņas atlēkušās bumbas, piecas piespēles, divi bloķēti metieni un četras piezīmes. Maču latvietis noslēdza ar +/- koeficientu -7.

Porziņģis "Mavericks" rindās bija rezultatīvākais spēlētājs, bet 29 punktus guva Luka Dončičs, kuram arī 12 atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvās piespēles. 14 punktus pievienoja Maksi Klebers. Savukārt "Trail Blazers" sastāvā 35 punktus sameta Kristians Džeims Makkolums, 28 punkti Deimianam Lilardam, bet 20 punkti – Rodnijam Hudam.

"Trail Blazers" basketbolisti uzvaru izrāva 26,8 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad Lilards ar rezultatīvu metienu noslēdza uzbrukumu. "Mavericks" punktus gūt vairs nespēja un piedzīvoja sezonas pirmo zaudējumu.

Citā spēlē Rodions Kurucs guva trīs punktus, bet viņa pārstāvētā Bruklinas "Nets" ar 133:134 pagarinājumā piekāpās Memfisas "Grizzlies".

Kurucs aizvadītajā mačā nospēlēja 12 minūtes, kuru laikā iemeta vienu soda metienu (1/2) un vienu divpunktu metienu (1/2), bet aizmeta garām vienīgo izmesto tālmetienu. Viņš arī savāca trīs atlēkušās bumbas, pieļāva divas kļūdas un spēli noslēdza ar +/- koeficientu -7.

Bruklina "Nets" rindās 37 punktus guva Kairijs Īrvings, 27 pievienoja Keriss Leverts, bet Spenseram Dinvidijam 16 punkti un astoņas piespēles. Šīs sezonas debitants Dža Morants uzvarētāju labā guva 30 punktus un izdarīja deviņas piespēles, bet Jons Valančūns izcēlās 16 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām.

"Grizzlies" basketbolisti uzvaru izrāva ar pēdējo sekunžu metienu, kad Džejs Krauders līdz ar mača beigu signālu realizēja tālmetienu un izrāva savai komandai dramatisku uzvaru.

Savukārt jaunais "Nets" līderis Īrvings uzstādījis jaunu NBA rekordu, pirmajās trīs spēlēs jaunās komandas sastāvā gūstot 113 punktus, pārspējot Džeimsa Hārdena iespēto 2012. gadā, kad guva 106 punktus pirmajās trīs spēlēs pēc maiņas uz Hjūstonas "Rocekts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!