Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" svētdien viesojas pie desmit uzvaras pēc kārtas izcīnījušās Losandželosas "Lakers" vienības, Rietumu konferences konkurentus pieveicot ar rezultātu 114:100 (25:30, 34:32, 35:17, 20:21).

Porziņģis laukumā aizvadīja 27:49 minūtes, kurās viņš guva 15 punktus (2/3 divpunktu metienos, 3/8 trīspunktu metienos, 2/4 soda metienos), sagrāba sešas atlēkušās bumbas, vienreiz pārtvēra bumbu, kā arī divreiz kļūdījās. Liepājniekam esot laukumā, Dalasa pretiniekus pieveica ar 12 punktu pārsvaru.

Spēles ievadā "Lakers" komanda ātri sasniedza desmit punktu pārsvaru, Lebronam Džeimsam pirmo minūšu laikā divas reizes izsitot bumbu no Porziņģa rokām. Latvijas basketbolists reabilitējās, grozā iebakstot atlēkušo bumbu, kā arī trāpot divpunktu metienu lēcienā.

Pirmās ceturtdaļas izskaņā un otrās ceturtdaļas pirmajās minūtēs Dalasas vienības rezervisti deficītu samazināja, kā arī izvirzījās vadībā. Porziņģis spēlē atgriezās, trāpot divus tālmetienus. Taču Entonijs Deiviss divreiz ar pārspēku veica precīzus metienus no groza apakšas, vienlaikus piespiežot Latvijas izlases basketbolistam savākt otro un trešo piezīmi.

Mača ritējums pamatīgi izmainījās trešajā ceturtdaļā, "Lakers" komandai zaudējot pavedienu uzbrukumā. Savukārt Dončičs viesu labā ceturtdaļas laikā guva 16 punktus, bet Porziņģis piebalsoja ar vēl vienu precīzu tālmetienu un diviem trāpītiem soda metieniem.

Spēles pēdējā ceturtdaļā laukuma saimnieki tā arī nespēja radīt kādu intrigu, ilgstoši atpaliekot arī pa 20 punktiem, bet Porziņģis vairs nepapildināja savu punktu krājumu, maču noslēdzot ar pirmajās trīs ceturtdaļās gūtajiem 15 punktiem.

Rezultatīvākais uzvarētāju labā bija Luka Dončičs, kurš izcēlās ar 27 punktiem, desmit rezultatīvām piespēlēm un deviņām atlēkušajām bumbām, teju sasniedzot astoto "triple-double" šosezon. Otrais rezultatīvākais Dalasas komandas rindās bija Delons Raits ar 17 punktiem un deviņām piespēlēm. Savukārt mājiniekiem 25 punktus, deviņas atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles sakrāja Lebrons Džeimss, bet "double-double" (27 punkti un desmit bumbas zem groziem) Entonijam Deivisam.

Dalasas vienība ar 13 uzvarām 19 spēlēs pakāpusies uz ceturto vietu Rietumu konferencē, bet pirmo vietu tajā saglabā "Lakers" komanda, kurai tagad ir 17 uzvaras 20 spēlēs gluži kā Austrumu konferences līdere Milvoki "Bucks".

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!